Фісташки дуже корисні для здоров'я / фото pixabay.com

Вживання фісташкок пов'язане з низкою переваг для здоров'я: від зниження рівня артеріального тиску до захисту від зниження когнітивних функцій.

Як пише Health.com, додавання в раціон фісташок - відмінний спосіб підтримати і захистити здоров'я травної системи. Фісташки містять нерозчинну і розчинну клітковину, яка корисна для здоров'я кишечника. 

Фісташки багаті поживними речовинами, які підтримують здоров'я серцево-судинної системи. Наприклад, фісташки є джерелом поживних речовин, що регулюють артеріальний тиск, таких як калій, а також тих, які підтримують здоровий рівень ліпідів у крові, таких як клітковина та мононенасичені жири.

Відео дня

Фісташки також містять інші антиоксидантні сполуки, такі як фенольні кислоти, флавоноїди та вітамін Е, що робить їх чудовим вибором для покращення загального стану здоров'я.

Дотримання дієти з високим вмістом поживних речовин, таких як фісташки, може допомогти підтримати здоров'я мозку та когнітивні функції. Фісташки багаті флавоноїдними антиоксидантами, такими як антоціани і флавони, які допомагають захиститися від зниження когнітивних функцій, зменшуючи пошкодження клітин і зменшуючи запалення в мозку.

Також фісташки багаті поживними речовинами, необхідними для здорового контролю рівня цукру в крові, включаючи білок і клітковину. Огляд 2020 року, який включав шість досліджень, показав, що лікування фісташками значно знижує рівень цукру в крові натще та резистентність до інсуліну у людей з діабетом 2 типу.

Інші новини про користь горіхів

Горіхи корисні, незалежно від типу - волоські горіхи, мигдаль, фісташки, кешью, пекан, адже кожен вид горіхів сповнений поживних речовин. У статті Eat this йдеться про те, що буде з організмом, якщо є горіхи кожен день.

Вас також можуть зацікавити новини: