Яблука дуже корисні для здоров'я / фото ua.depositphotos.com

Експерт зі здоров'я кишківника сказав, що яблука дійсно надзвичайно корисні для загального гарного стану здоров'я.

Доктор медичних наук, гастроентеролог Вілл Булсевич розкрив переваги яблук, перерахувавши переваги для здоров'я, пише New York Post. По-перше, яблука є чудовим джерелом клітковини: в яблуці середнього розміру міститься близько 4,4 грама клітковини. За даними Онкологічного центру доктора Андерсона, яблука також містять "шалену" кількість фітохімічних речовин, які допомагають запобігти хронічним захворюванням.

"Фітохімічні речовини мають цілющі властивості, які допомагають захистити вас від деяких захворювань і раку", - пояснив Булсевич.

Відео дня

Яблука також є хорошим джерелом пробіотиків, сказав він, додавши, що в одному яблуці міститься близько 100 млн бактерій.

Нарешті, він пояснив, що кожен вид яблук має унікальні якості, але клітковина, фітохімічні речовини та мікроби сприяють загальному здоров'ю людини.

"Яблука не є панацеєю; збалансоване харчування і здоровий спосіб життя є найважливішими компонентами для підтримання загального стану здоров'я", - сказала дієтолог Лорен Манакер. "Однак справедливо вважати яблука корисним компонентом профілактичного лікування", - наголосила вона.

При цьому дієтолог зазначила, що більшість людей не споживають рекомендовані порції фруктів і овочів щодня, тож додавання яблук до раціону може допомогти в досягненні цієї мети.

За словами іншого дієтолога Кортні Коу, хоча яблука мають переваги, вони є "частиною пазла, коли справа доходить до побудови повноцінної, збалансованої та поживної дієти".

"Вживання яблука на день не зашкодить вам, але без поживної дієти воно може принести не так багато користі, як можна було б подумати", - зазначила вона.

А нейродієтолог Мелані Мерфі Ріхтер додала, що якщо людина здебільшого їсть печиво, чіпси, п'є колу і взагалі вживає їжу з високим ступенем переробки, то яблука тут не допоможуть.

"Якщо ви обираєте цільні, багаті поживними речовинами продукти і регулярно обираєте яблука замість менш поживних закусок, ви сприятимете здоровішому тілу і, можливо, меншій кількості відвідувань лікаря загалом", - зазначила вона.

Інші новини про користь фруктів

Фрукти мають становити основу раціону, проте в реальності лише 12% дорослих з'їдають рекомендовані 1,5-2 чашки фруктів на день. Фахівці наголошують, що всі фрукти корисні, але деякі з них особливо. Чорниця посідає звання найкориснішого фрукта.

Вас також можуть зацікавити новини: