Лікар витягнула павука з вуха хлопчика / колаж УНІАН, фото facebook.com/skalat.likarnia

На Тернопільщині у вусі 4-річного хлопчика виявили павука. Про це повідомляється на сторінці Скалатської комунальної районної лікарні у Facebook

Зазначається, що мама хлопчика звернулася у лікарню зі скаргами на закладеність носа, слизові виділення та утруднення носового дихання у дитини.

Під час огляду хлопчика лікар виявив алергічний риніт та стороннє тіло у вусі – павука. Ні мама, ні дитина не здогадувались, що там може бути комаха.

Відео дня

Лікар витягнула павука з вуха хлопчика. Комаха була не живою.

У медзакладі дали поради, як діяти у таких випадках.

"Якщо вам чи дитині потрапило стороннє тіло, дайте можливість йому вилізти самому, відтягнувши вухо, потрусивши голову. Сірка придумана природою для того, щоб захищати слуховий прохід від комах та створює антибактеріальне середовище. Не потрібно ідеально чистити вуха. Якщо самостійно не вдається витягнути комаху, краще зверніться за допомогою", - наголосили медики.

У Львові лікують юнака з рідкісною стадією хвороби Лайма

У Львівській обласній інфекційній лікарні лікують 18-річного юнака, у якого діагностували рідкісне ускладнення – акродерматит, спровоковане непролікованою ще з дитинства хворобою Лайма (бореліоз). 

Юнак проходить 28-денне лікування специфічним антибіотиком. Лікарі очікують, як організм відреагує на нього і чи буде позитивний результат.

Вас також можуть зацікавити новини: