Вчені визначили найкращу дієту / фото ua.depositphotos.com

Згідно з новим дослідженням, жінки, які дотримуються середземноморської дієти, живуть значно довше.

Середземноморська дієта складається з більш високого споживання продуктів та інгредієнтів, таких як оливкова олія, фрукти, риба, горіхи та овочі, і меншого споживання червоного м'яса та солодощів, пише The Hill.

"У цьому дослідженні за участю 25 315 жінок, які перебували під наглядом протягом 25 років, більш суворе дотримання середземноморської дієти було пов'язане зі зниженням на 23% ризику смертності від усіх причин", - йдеться в дослідженні.

Відео дня

У дослідженні наголошується, що такі фактори, як запалення, резистентність до інсуліну та індекс маси тіла, сприяли поясненню цього нижчого ризику з "мінімальним внеском стандартного рівня холестерину або глікемічних показників".

Однак у дослідженні також наголошується, що "більша частина потенційної користі від дотримання середземноморської дієти залишається нез'ясовною, і майбутні дослідження повинні вивчити інші шляхи, які потенційно можуть сприяти зниженню смертності серед людей, які дотримуються цієї дієти".

Дослідження, проведені в березні 2023 року, засвідчили, що середземноморська дієта може допомогти знизити ризик розвитку деменції навіть серед людей із вищим генетичним ризиком цього захворювання. Під час дослідження було вивчено дані 60 298 осіб, яких відстежували в середньому за 9 років, і дослідники виявили, що у тих, хто дотримувався дієти, схожої на середземноморську, ризик розвитку деменції був на 23% нижчим.

Середземноморська дієта

Лікарі та дієтологи вже давно заявили про користь середземноморської дієти. Фахівці стверджують, що вона вкрай корисна для тих, хто хоче тримати вагу під контролем і загалом залишатися здоровим.

Вас також можуть зацікавити новини: