Вчені довели користь нової дієти / фото ua.depositphotos.com

Дослідження Університету Південної Каліфорнії вивчило новий режим харчування, що імітує голодування. І найбільший сюрприз: він може знизити біологічний вік людини.

Як пише Times of India, дієта, що імітує голодування - це 5-денна дієта з високим вмістом ненасичених жирів і низьким загальним вмістом калорій, білків і вуглеводів. Вона розроблена для того, щоб імітувати ефект голодування, коли людина п'є лише воду, але водночас забезпечує необхідні поживні речовини та значно полегшує людям завершення голодування.

Його розробила лабораторія професора Школи імені Леонарда Девіса Університету Південної Каліфорнії Вальтера Лонго, старшого автора нового дослідження.

Відео дня

Для вивчення впливу цієї дієти на людей було відібрано дві групи, у кожній з яких були чоловіки і жінки віком від 18 до 70 років. Дієта, що імітує голодування, містила рослинні супи, енергетичні батончики, енергетичні напої, чіпси та чай, порційно розподілені протягом 5 днів, а також добавки, які забезпечують високий рівень мінералів, вітамінів і незамінних жирних кислот. Контрольній групі було рекомендовано дотримуватися звичайної або середземноморської дієти.

"Це перше дослідження, яке показує, що обмеження, засновані на харчуванні, можуть зробити людей біологічно молодшими", - прокоментував Лонго.

Клінічні дослідження показали, що учасники, які дотримувалися дієти, що імітує голодування, знизили біологічний вік у середньому на 2,5 року.

Інші новини про біологічний вік

Біологічний вік - це унікальний спосіб вимірювання організму, незалежно від фактичного року народження.

"Біологічний вік враховує різні біологічні та фізіологічні фактори розвитку, включно зі способом життя, генетикою, харчуванням і захворюваннями", - пояснила доктор Сакеіта Краудер. При цьому фахівці назвали головну звичку, яка може знизити біологічний вік.

Вас також можуть зацікавити новини: