Дієтолог розповіла про користь оливкової олії / фото ua.depositphotos.com

Користь оливкової олії для здоров'я широко відома, але спортивний дієтолог Ебігейл Робертс заявила, що її щоденне вживання може принести дивовижні результати для організму.

Дієтолог стверджує, що щоденне вживання порції оливкової олії може допомогти людям скинути вагу і повернути здорове волосся, нігті і суглоби, пише Gloucestershirelive. "Коли ви щодня п'єте оливкову олію, з вами може статися щось незвичайне. Оливкова олія, особливо екстра-класу, є одним з найпопулярніших суперпродуктів. Вона наповнена антиоксидантними сполуками, такими як вітамін Е, олеацеїн і олеокантал. А також сполуки, звані поліфенолами, які феноменально корисні для волосся, шкіри, суглобів і ваги", - докладно розповіла сеціаліст.

"Оливкова олія особливо багата корисними жирними кислотами, які мають значну користь для здоров'я шкіри та волосся. Вона також багата антиоксидантами та корисними для шкіри ліпідами, які можуть допомогти вирішити такі проблеми, як сухість або шорсткість. Хоча багато людей витрачають чимало грошей на креми для шкіри і маски для волосся, вони схильні забувають про харчування", - зазначила дієтолог.

Відео дня

Згідно з дослідженнями Гарварду, середземноморська дієта, яка зосереджена на оливковій олії, допомагає покращити когнітивні функції та зменшити ризик деменції. Це пов'язано з тим, що поліфеноли в оливковій олії діють також як природне обезболююче..

Робертс також додала, що оливкова олія допомагає схуднути, оскільки вона багата мононенасиченими жирними кислотами. Відомо, що вони допомагають схуднути, збільшуючи метаболізм, знижуючи апетит і зменшуючи кількість жиру в організмі.

"Якщо ви не хочете вживати олію окремо, то можете включити її в блюдо. Наприклад, полийте ним блюдо з яєць і авокадо або обідній салат. Хоча немає досліджень щодо вживання оливкової олії натщесерце, важливо знати, що надмірне її вживання за один раз може викликати у легку нудоту", - попередила дієтолог.

Середземноморська дієта

Середземноморську дієту радять як лікарі так і дієтологи. Вони відзначають, що вона надзвичайно корисна для підтримки здоров'я і здорової втрати ваги. Ця дієта включає вживання овочів, фруктів, горіхів, насіння, риби.

Вас також можуть зацікавити новини: