Доктор Мухаммад Мохіуддін розповів, як почувається пацієнт, якому пересадили серце свині /колаж УНІАН, фото medschool.umaryland.edu, ua.depositphotos.com

Місяць тому світ сколихнула новина про те, що американцю пересадили серце від свині. Житель  Меріленду став другою людиною, який взяв участь у подібному експерименті. І, здається, експеримент виявився вдалим.

Як повідомляє AP, Лоуренсу Фосетту,  який помирав від серцевої недостатності, вже краще і він робить все для того, щоб якомога швидше одужати.  

Відзначається, що чоловік не мав права на традиційну пересадку серця через інші проблеми зі здоров'ям. І коли лікарі Медичної школи Університету Меріленда запропонували 58-річному Лоуренсу експериментальну операцію, він погодився.

Відео дня

За інформацією AP, торік команда з Меріленду провела першу в світі трансплантацію серця від генетично зміненої свині іншому вмираючому чоловікові. Однак з "новим" серцем 57-річний Девід Беннетт прожив лише за два місяці. Згодом виявилося, що у серці свині, яке йому пересадили, були виявлені ознаки свинячого вірусу. Лікарі взяли до уваги це і тепер зробили другу спробу.

За словами медиків, свиняче серце, яке вони пересадили Лоуренсу Фосетту, "не показало жодних ознак відторгнення".

Чоловіку місяць тому пересадили серце свині: лікар розповів, що з цього вийшло

"Його серце робить все самостійно", - сказав доктор Мухаммад Мохіуддін, керівник відділення серцевої ксенотрансплантації в Меріленді.

Представник лікарні повідомила, що їхній пацієнт вже може стояти, і фізичні терапевти допомагають йому набратися сил, необхідних для того, щоб спробувати ходити.

Пересадка серця свині людині – що відомо

Раніше УНІАН повідомляв, що У вересні 2023 року у США хірурги вдруге в історії медицини пересадили людині серце генно-модифікованої свині  - орган отримав 58-річний пан Фосетт. Пенсіонер страждає від серцево-судинної недостатності. Через захворювання і супутні йому ускладнення він не міг отримати орган від людського донора.

Нагадаємо, сроби пересадки органів від тварини до людини - так звані ксенотрансплантації - зазнавали невдачі протягом десятиліть, оскільки імунна система людини негайно знищувала чужорідну тканину. Зараз вчені знову намагаються використати генетично модифікованих свиней, щоб зробити їхні органи більш схожими на людські. 

Вас також можуть зацікавити новини: