ОКНП "Чернівецька обласна клінічна лікарня"

В Чернівецькій обласній лікарні чоловіку зробили нову щелепу з його ж ребра. Частину щелепи той втратив внаслідок травми і не міг нормально їсти та розмовляти.

Хірурги-стоматологи та торакальні хірурги провели складу операцію і допомогли буковинцю відновити втрачену частину щелепи, пише видання zaxid.net. Операцію лікарі проводили у два етапи: спочатку торакальні хірурги вилучили п'яте ліве ребро чоловіка, а після того хірург-стоматолог  змоделював з нього імплант й встановив на місце відсутньої частини ділянки нижньої щелепи. Нову частину кістки зафіксували пластиною та гвинтами.

Лікарі зазначили, що операція була важка, оскільки був великий ризик втрати крові.

Відео дня

"Для нижньої щелепи потрібен був фрагмент кістки не менше 7 см. Найбільш оптимальним для імплантації було ребро", – розповів начальник підрозділу торакальної хірургії Василь Яцків.

"Негативних наслідків вдалось уникнути і після операції пацієнт почувається нормально. Після того, як імплантована кістка приживеться, чоловіку можна провести пластику, встановити зубні імпланти"– додав хірург-стоматолог Микола Токар.

Чудеса хірургії в Україні

Львівським медикам вдалося повернути до нормального життя 57-річного чоловіка, в якого не розгиналися ноги.

Також у Львові лікарі прооперували стравохід за допомогою робота Da Vinci. Таку операцію в Україні проводили вперше.

Вас також можуть зацікавити новини: