Торік українці найчастіше вмирали від ішемічної хвороби серця / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

В Україні в період з січня до листопада минулого року померли майже 650 тисяч осіб, найбільше смертей сталося через ішемічну хворобу серця.

Другою найпоширенішою причиною смерті людей став коронавірус COVID-19, повідомив Telegram-канал "Коронавірус_інфо" й опублікував інфографіку.

В інфографіці зазначається, що третьою найбільш поширеною причиною смерті українців стали цереброваскулярні хвороби.

Відео дня

"…За січень – листопад 2021 року в Україні зафіксовано 649 999 летальних випадків. Найбільша кількість смертей була спричинена хворобами системи кровообігу, зокрема, ішемічною хворобою серця…", – йдеться в повідомленні.

Від ішемічної хвороби серця померли 274 223 особи, від ускладнень, спричинених коронавірусом, – 76 949 осіб, а від цереброваскулярних хвороб – 75 563.Читайте такожСмертність від штаму "Омікрон": вчені розкрили перші дані

У 2021 році українці найчастіше вмирали від ішемічної хвороби серця / інфографіка t.me/COVID19_Ukraine

Нагадаємо, пандемія коронавірусу розпочалася у березні 2020 року. Станом на 20 січня цього року жертвами коронавірусу в Україні стали 98 843 особи.

У Державній службі статистики повідомляли, що станом на 1 грудня 2021-го в Україні проживали 41 млн 208 тисяч осіб. За даними відомства, у період з січня до листопада минулого року українців стало менше на понад 380 тис. осіб.

Довідка УНІАН. Ішемічною хворобою серця називають патологічний стан, при якому характерне порушення кровопостачання міокарда (серцевий м’яз) через ураження коронарних артерій серця.

Цереброваскулярні хвороби – це захворювання нервової системи, їхньою найнебезпечнішою формою є гостре порушення мозкового кровообігу.

Вас також можуть зацікавити новини: