Як не набрати вагу після дієти - поради / фото ua.depositphotos.com

Після втрати ваги багато людей стикаються з її поверненням. Іноді обсяги тіла стають навіть більшими, ніж до дієти.

Дослідження показують, що люди на дуже низькокалорійній дієті відновлюють від 26% до 121% втраченої ваги вже через 5 років. Навіть ті, хто худне за допомогою таблеток, набирають близько двох третин ваги, яку вони втратили, вже через рік після припинення прийому препаратів, повідомляє The Conversation.

Експерти дали 7 ключових порад, як уникнути повторного набору ваги після дієти.

Відео дня

1. Будьте гнучкими

Мати жорсткі очікування і думати, що ви завжди будете точно дотримуватися змін у своєму способі життя, нереально.

Не відчувайте провини, коли у вас є помилка. Натомість плануйте якомога швидше повернутися на правильний шлях. Наприклад, якщо ви переїли на вихідних, врахуйте це, додавши кілька додаткових прогулянок у свій розпорядок дня наступного тижня.

2. Плануйте збої

Визнайте, що ваша дієта буде давати збій, наприклад, на свята.

Сплануйте способи успішного подолання цих збоїв. Наприклад, передчасна втрата кількох зайвих кілограмів може скорегувати додаткову вагу, яку можна набрати в цих випадках. Або, якщо ви збираєтеся на шашлики, візьміть із собою більш здоровий варіант (наприклад, овочеві шашлики), щоб у вас був менш калорійний варіант.

3. Пишайтеся своїми досягненнями

Наша вага природно коливається з часом, тому важливо пишатися собою, коли ви досягаєте своїх цілей, незалежно від цифри на вагах.

4. Заведіть звички

Створення звичок може допомогти зберегти втрату ваги. Наприклад, ви можете піти на прогулянку після обіду або піднятися по сходах, коли це можливо.

5. Будьте активні

Фізична активність є найбільш важливим фактором для утримання ваги. Найкращою фізичною активністю для підтримки втрати ваги є та, яку ви любите робити найбільше. 

6. Регулярно зважуйтеся

Вага коливається на 1-2 кг спродовж тижня. Регулярно зважуючись, ви можете розробити персоналізований діапазон вашої максимальної та мінімальної середньої ваги. Це допоможе вам стежити за своєю вагою і зрозуміти, чи потрібно вносити якісь зміни у свій раціон.

7. Снідайте й зосередьтеся на клітковині

Одне з досліджень показало, що майже 97% людей, які худнули, щодня снідали.

Інше дослідження також показало, що люди, які щодня їли багато овочів та продуктів з високим вмістом клітковини, таких як цільнозерновий хліб, коричневий рис та овес, частіше уникали повторного набору ваги.

Чим харчуватися для плоского живота й тонкої талії за два тижні

Їжте листові зелені овочі. Фрукти і корисні солодощі допомагають насититися і втамувати спрагу солодкого. Також вживайте овочі червоного кольору, авокадо, біле м'ясо і морепродукти. І не забувайте, що дієтологи рекомендують випивати в день 1-2 чашки зеленого чаю.

Вас також можуть зацікавити новини: