Як прибрати запах в туалеті - поради / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Санвузол, суміщений або роздільний, виявляється місцем не тільки справляння потреби, а й окремого проведення часу - як правило, подумати про життя в такому місці виходить краще, ніж де небудь. Однак проблема неприємних запахів стосується майже кожної людини з таким благом цивілізації - УНІАН з'ясував, як прибрати запах сечі в туалеті, а також аромати фекалій або котячого наповнювача.

Від чого з'являється запах в туалеті - як позбутися від першопричини

Перш ніж переживати про те, чим прибрати запах в туалеті, спробуйте з'ясувати, звідки він з'являється. Звичайно, якщо не натискати кнопку зливу після кожного справляння потреби, такі питання відпадуть самі собою, але навряд чи розумна людина забуває зливати воду. Тоді причини виникнення смороду можуть бути іншими:

  • неправильне проектування каналізаційної системи (звідси, до речі, різкий стійкий запах каналізації в туалеті);
  • нерегулярне або неякісне прибирання санвузла;
  • непрацездатна вентиляція;
  • зламані сифони.

Найчастіше один з цих факторів стає причиною далеко не фіалкових ароматів в відхожому місці. Перевірте кожен пункт списку і тільки тоді переходьте до наступного кроку.

Відео дня

Як позбутися від запаху сечі в туалеті - лайфхак

Якщо ви зрозуміли, що сифони справні, вентиляція і каналізація в нормі, значить, вся справа в тому, як ви прибираєте в туалеті. Щоб в туалеті приємно пахло, потрібно постійно стежити за станом санвузла. Для власників домашніх тварин існує правило - регулярно чистити котячий лоток, не чекаючи, поки там утворяться гори мокрого наповнювача, який вихованець обов'язково рознесе по квартирі. Більш того, якщо вашу кішку (або кота) не влаштує стан туалету, тварина почне "ходити" в квіти. Міняти пелюшку, яку часто стелять для маленьких собак, необхідно кілька разів на день - так у вас вийде позбутися від двох факторів, що помітно впливають на запах в туалеті.

Далі можна озброїтися додатковими засобами - освіжувачами повітря у вигляді аерозолів, спеціальними "липучками" або пластиковими накладками для туалету і навіть пакетованими ароматичними саше (вони зручно кріпляться до стіни або шафки). Кращий засіб від запаху в туалеті ви визначите для себе самі, але краще боротися з проблемою з усіх боків.

Дивно, але навіть ароматизований туалетний папір вносить свою лепту, наповнюючи приміщення приємним запахом. Крім того, він набагато приємніше до тіла, ніж сіра "наждачка", нехай і коштує дорожче.

Як прибрати запах в туалеті без освіжувача - народні методи

Досвідчені господині кажуть, що прибирання в санвузлі - заняття хитре, адже навіть один упущений сантиметр може вирішити все. Наприклад, мало хто знає, що кріплення сидіння унітазу збирають на собі величезну кількість бактерій. Саме ці деталі в підсумку стають джерелом смороду, а вимивають їх далеко не всі. Повірте, як тільки ви ретельно очистите кріплення, неприємний запах випарується надовго.

Ще одна порада про те, як швидко освіжити повітря в туалеті, полягає у використанні пасти з лимона і соди. Вам потрібно змішати два зазначених інгредієнта до стану густої каші, нанести на губку і покрити цією сумішшю унітаз. Залишити на 20-30 хвилин, змити все водою і витерти паперовими рушниками. Такий народний засіб залишає після себе захисну плівку, завдяки цьому бактерії не поширюються на сантехніці, значить, і неприємний запах не з'являється.

Додатково вимийте стіни розчином оцту, води і ефірної олії. Мало хто про це замислюється, але стіни (навіть покриття плиткою) можуть вбирати в себе аромати. Якщо туалет з якихось причин став епіцентром неприємного запаху, все поверхні вже його ввібрали, а вам потрібно їх освіжити.

Вас також можуть зацікавити новини: