Болгарський перець користь і шкода / фото ua.depositphotos.com

У серпні власники земельних ділянок збирають урожай соковитого болгарського перцю. Незважаючи на його назву, перець не має нічого спільного з Болгарією, а прийшов до нас з Південної Америки. Цей овоч є не тільки основою для смачних страв, таких як фарширований перець з фаршем, але і багатим джерелом вітамінів.

Раніше ми розповідали в чому користь і шкода кавуна - ще одного сезонного продукту серпня.

Болгарський перець як джерело вітамінів

Солодкий перець містить величезну кількість корисних речовин і вітамінів, таких як бета-каротин, рибофлавін, фолієва і аскорбінова кислота. Багато вітамінів в овочі руйнуються при термічній обробці, тому перці корисніше їсти сирими.

Відео дня

Вітамінний склад в перцях різного кольору відрізняється. Зелені овочі багаті хлоргеновою кислотою, яка корисна для кровоносних судин. У червоному перці вітамінів з і А більше, ніж в лимонах і чорній смородині. А в жовтих плодах багато калію, корисного для серця і нервової системи, і потрібного для гостроти зору бета-каротину.

Користь солодкого перцю для жінок

Фолієва кислота в складі перцю вкрай корисна для жіночої репродуктивної системи. Перець дуже корисний для вагітних, оскільки запобігає випадінню нігтів, зубів і волосся в цей період. Цей овоч омолоджує шкіру і знижує ризик розвитку раку грудей.

Болгарський перець чим корисний / фото УНІАН, Микола

Солодкий перець корисний для серця і судин

Якщо частіше їсти болгарський перець, то серцево-судинна система стане здоровішою. Цей овоч знижує вміст шкідливого холестерину в крові, перешкоджає утворенню тромбів і покращує якість крові.

Шкода і протипоказання до вживання солодкого перцю

Солодкий перець можна їсти кожен день - він не зашкодить здоровій людині. Але при деяких хворобах цей овоч протипоказаний. Не рекомендується їсти перець при аритмії, гастриті, виразці, хронічних захворюваннях нирок і печінки, стенокардії.

З обережністю варто вживати його гіпотонікам, оскільки цей продукт знижує тиск. Любителям сирого перцю потрібно ретельно мити овоч, оскільки його можуть обробляти для довгого зберігання.

Як зберігати болгарський перець

Болгарський перець швидко псується і "заражає" інші овочі. Тому перці краще зберігати в окремих паперових пакетах або в серветках. При кімнатній температурі овоч швидко стає м'яким і сухим. Зберігати його потрібно в холодильнику у відділі для овочів. Перець добре переносить заморозку, тому його можна нарізати скибочками і зберігати в морозилці.

Вас також можуть зацікавити новини: