Чому в унітазі жовта смуга і як її прибрати / ua.depositphotos.com

Як правило, найбільш поширеною причиною виникнення неприємної жовтої смуги в унітазі є брудний бачок. Як не дивно, але його потрібно чистити так само ретельно, як і решту сантехніки. УНІАН з'ясував, як прибрати жовту смугу в унітазі за лічені хвилини.

Як прибрати смугу в унітазі лимонною кислотою

Цей метод вважається одним з найбільш дієвих - використовуючи його, вам більше не доведеться думати про те, як видалити жовтий наліт з унітазу, витрачаючи на це багато сил і часу. Інструкція наступна:

  • відкрити бачок;
  • спустити воду;
  • засипати всередину 1 пакет лимонної кислоти;
  • потерти губкою або щіткою;
  • ще один пакет висипати в чашу унітазу;
  • залишити сантехніку в спокої на ніч.

Вранці знову "попрацюйте" губкою або щіткою і змийте все теплою водою. Для того щоб іржава смуга не з'явилася знову, регулярно чистіть унітаз і його бачок, тоді подібна проблема перестане вас хвилювати.

Відео дня

Як позбутися від жовтої смуги на унітазі оцтом і содою

Ще один варіант, чим відмити смужку в унітазі - звичайний столовий 9% оцет. Найкраще він діє разом з содою. Для приготування диво-засобу вам потрібно налити в склянку оцет, нагріти його і додати 2 ч.л соди. Вилити цей розчин на жовту смужку, почекати 3-4 години, потерти йоржиком і змити водою.

Другий варіант - використовувати не соду, а лимонну кислоту. Візьміть пульверизатор, заповніть його оцтом на 1\3. Всипте 2 пакетика кислоти прямо на іржу в унітазі, а зверху попшикайте оцтом. Знову залиште на 3-4 години, потім потріть щіткою і натисніть кнопку зливу.

Вас також можуть зацікавити новини: