Чи можна залишати зарядку в розетці без телефону - відповідь вразить. Ілюстрація REUTERS

Наше життя немислиме без гаджетів, а ті в свою чергу не функціонують без періодичної підзарядки. Й якщо наші мами переживали, як би їм не забути вдома гаманець - то зараз (коли банківські картки прив'язані до телефонів і навіть фітнес-браслетів) ми більше турбуємося, як би не забути вдома зарядний пристрій.

Але що робити з зарядкою, коли процес "дозаправки" електроенергією завершено? Чи можна залишати зарядний блок в розетці або потрібно кожен раз висмикувати його геть, ризикуючи розхитати саму розетку? Чи можна залишати зарядку в розетці без телефону, пише Shokru.

Чи потрібно відключати зарядний пристрій з розетки

Однозначно так. Експерти однозначні в думці, що залишати в мережі зарядний пристрій – це грубе порушення правил техніки вашої ж безпеки.

Відео дня

Що буде, якщо залишити зарядку від телефону в розетці

Читайте такожДешевше не буде: стало відомо, коли в Україні переглянуть тарифи на електрикуНайбільша небезпека - коротке замикання і, як наслідок, пожежа в квартирі або навіть у будинку в цілому. Вистачить і невеликого стрибка в напрузі (а ситуація з електропостачанням в нашій країні не надто добра), щоб спровокувати біду.

Причиною пожежі може стати і несправність самого зарядного пристрою. Причому визначити таку несправність просто як на око - практично неможливо. До того ж ми не завжди витрачаємося на дорогі і високоякісні зарядки, часто рятуючись китайськими аналогами.

Чи небезпечно залишати зарядку в розетці

Як ми вже відзначили - так. Особливо під час грози або при штормовому вітрі. В цьому випадку взагалі рекомендується знеструмити все житло (відключити від електроживлення всі без винятку електроприлади, включаючи і телефони, і ноутбук).

Особливо небезпечна така ситуація для житла, де є дерев'яні елементи декору, тим більше – поблизу від розетки (наприклад, стіни обшиті панелями з дерева або деревних матеріалів).

Чому не можна залишати в мережі зарядний пристрій - питання економії

Ще одна важлива причина - додаткові витрати: зарядка в розетці продовжує працювати і даремно переводить електроенергію, за яку доведеться заплатити додатково. І чим більше в оселі зарядок, тим дорожче обходиться подібна шкідлива звичка сімейному бюджету.

Як зрозуміти, що зарядний пристрій псується

Якщо пристрій нагрівається, коли він не знаходиться в процесі зарядки гаджета – це вірна ознака несправності. Якщо трохи нагрівається під час підзарядки девайсів, то це ще нормально.

Читайте також: