Є кілька способів довгого зберігання яблук / фото ua.depositphotos.com

Яблука - це унікальний продукт, який володіє величезною кількістю вітамінів і чудовими смаковими якостями. Їх можна їсти сирими, а також використовувати в приготуванні десертів, соусів, салатів і м'ясних страв. Якщо знати, як і де зберігати яблука, то можна назавжди забезпечити себе запасом фруктів.

Раніше ми розповідали, як приготувати яблучний фриттер і найсмачніший яблучний пиріг за 30 хвилин.

Як найкраще зберігати яблука в холодильнику

Для цього достатньо дотримуватися двох ключових правил. По-перше, фрукти потрібно відправити в холодильну камеру після збору врожаю. Якщо зволікати всього один день, то термін їх зберігання скорочується одразу на 10 днів.

Відео дня

По-друге, потрібно поступово підвищувати температуру зберігання фруктів. Щотижня вона повинна рости на 1-2 градуси. Це дозволить зберегти яблука соковитими і щільними, а також не зруйнувати клітинні мембрани, що може вплинути на консистенцію фрукта.

З чим не можна зберігати яблука в холодильнику

Зберігання цих хрустких фруктів з іншими продуктами може стати величезною помилкою. Як відомо, за дозрівання плодів відповідає етилен. Ця речовина продовжує вироблятися в овочах і фруктах навіть після того, як їх зірвали. Крім цього, виробники іноді обприскують їх додатково етиленом для прискорення дозрівання.

Одне перезріле яблуко здатне виділити достатньо етилену, щоб прискорити процес дозрівання, наприклад, в бананах або огірках. Зберігати окремо від яблук варто груші, манго, авокадо, персики і банани. Однак, не варто сприймати етилен як неминуче зло. Він здатний добре виручити, якщо необхідно допомогти бананам або авокадо дозріти.

А ось ягоди, цитрусові, ананаси, капуста і перець більш стійкі до цієї речовини і не вимагають трепетного ставлення.

Інші варіанти зберігання яблук

Також їх можна зберігати на заскленому балконі. Для цього яблука укладають в пакети по 1-2 кг.Також можна скористатися дерев'яними ящиками. Для початку потрібно їх дезінфікувати і застелити папером. Щоб уберегти фрукти від вологості і грибка, тару можна засипати лушпинням або тирсою листяних дерев. Укладати яблука в ящики варто так, щоб плодоніжки дивилися в одну сторону і не пошкодили сусідні плоди.

Ще одним хорошим місцем зберігання може стати підвал. Їх можна розкласти в ящики або пакети. А ось про зберігання яблук у саду знають не всі. Для цього потрібно викопати яму глибиною до 50 см і укласти на дно соснові або ялинові гілки. Плоди укласти в пакети або ящики з тирсою. Потім яблука з усіх боків обкладають хвоєю, щоб захистити від гризунів. Яму засипаємо землею.

Вас також можуть зацікавити новини: