Якими консервами запастися / depositphotos.com

Світові аналітики стверджують, що перспектива голоду неминуча - війна в Україні вплинула на ситуацію з продовольством у багатьох країнах. Відомий підприємець Роберт Кіосакі стверджує, що інвестиція в консервованого тунця - більш розумне рішення, ніж інвестиція, наприклад, в долари, тому що купюри ви їсти не зможете.

false

УНІАН розповість, який недоторканний запас продуктів у вигляді консерв повинен бути у кожної української родини.

Раніше ми говорили про те, які зробити запаси на випадок голоду - до переліку потрапили продукти та медикаменти.

Відео дня

Консерви - які бувають і що краще купувати

Які продукти купити на випадок голоду / depositphotos.com

Ми пропонуємо 5 видів консервації, запасаючись якою, у вас точно вийде пережити важкі часи і продовольчу кризу.

Консервована квасоля

Основна перевага квасолі полягає в тому, що в консервованому вигляді її не потрібно вимочувати у воді і чекати, як це відбувається зі свіжим продуктом. Крім того, квасоля містить величезну кількість рослинного білка, що зручно для людей, які не вживають в їжу м'ясо. 

Оливки або маслини

Ця рослина в своєму складі зберігає корисні вітаміни В, А, D і К, А також мікроелементи. Оливки або маслини можна додавати в рагу, в супи, салати або їсти окремо. Завдяки активним речовинам у складі оливок і маслин, вони здатні налагодити травлення, поліпшити зір і зміцнити кістки.

Фрукти і ягоди в сиропі

Будь-які дари природи, що ростуть на землі і на деревах, можна консервувати. Це універсальний продукт, який можна їсти в чистому вигляді, додавати в випічку або ставити на стіл "до чаю". Така солодка консервація забезпечує організм вуглеводами та іншими корисними речовинами, які містяться в фруктах і ягодах.

Кабачкова ікра

У кабачках міститься велика кількість корисних мікроелементів, таких як мідь і залізо, фосфор і натрій, велика кількість органічних кислот і вітамінів В і С. Її можна використовувати в якості соусу або гарніру, намазувати на хліб або навіть маринувати в ній м'ясо.

Тушонка

Улюблений продукт всіх мандрівників - м'ясна тушонка, яка не потребує зберігання в холодильнику. Її можна брати з собою в дорогу, готувати з неї каші і супи. М'ясна тушонка - досить ситний продукт, на основі якого можна приготувати величезну кількість смачних страв.

Згущене молоко

Термін зберігання у такого продукту довгий, а використовувати згущене молоко можна в різних цілях - в якості солодощі "до чаю" або як інгредієнт для випічки. Згущене молоко містить магній, фосфор, калій, натрій, кальцій, фтор і вітамін А, а при термічній обробці деякі властивості продукту посилюються. 

Рибні консерви

Рибні консерви - прекрасне джерело білка, незамінних жирних кислот Омега-3, вітамінів D, групи В, особливо В12, мікроелементів - фосфору, кальцію, селену, цинку та інших, зберігаються вони довго, холодильника не потребують. Раніше ми докладно говорили про те, як вибрати рибу в консервах.

Консервована кукурудза і горошок

Рідина, в якій знаходяться овочі, можна використовувати як основу для супів, а саму кукурудзу або горошок додавати у другі страви або салати. У консервованій кукурудзі містяться вітаміни групи в, Е, до, РР, А також вітамін С. Консервований горошок багатий калієм, фосфором, залізом, а також вітаміном В1.

Вас также могут заинтересовать новости: