Речі в пральній машині краще не залишати на довгий термін / фото ua.depositphotos.com

Прання - це невід'ємна частина побуту людини. Дуже часто білизну закидають прати вночі, а на ранок за іншими справами про неї благополучно забувають. Розповідаємо, що робити, якщо забув речі в пральній машині і вони навіть почали неприємно пахнути?

Чи можна зберігати брудну білизну в пральній машині

Усередині бака пральної машини волого і тепло, що є ідеальним середовищем для розвитку цвілі і грибка. Зберігати брудну білизну в пральній машині категорично заборонено.

Якщо в таких умовах залишити речі, вони вберуть в себе всі неприємні запахи. Відпирати їх після цього сумнівне задоволення. Одяг повинен сушитися на відкритому повітрі або в добре вентильованому приміщенні. Це набагато дешевше і економічніше, ніж сушарка.

Відео дня

Що буде, якщо залишити речі в пральній машині на ніч або тиждень

Якщо ж надовго залишити мокрі речі всередині пралки, на барабані з'являться бактерії і цвіль, а сама білизна почне смердіти. 

Для побутової техніки подібна практика не залишається непомітною. Через це вона може почати частіше ламатися і потребувати ремонту. Також в барабані з'явиться неприємний запах, якого складно позбутися.

Що робити, якщо речі завонялись у воді

Речі починають неприємно пахнути в пральній машині, коли на них з'являються бактерії або навіть цвіль. В цьому випадку потрібно ще раз все випрати, проте використовуючи найвищу температуру, щоб зробити їх чистими і позбутися від смороду.

Потім речі вивішуємо і переходимо до побутової техніки - барабан потрібно вимити з лимонною кислотою, а гумки - насухо протерти.

Скільки можна не витягувати речі з пральної машини

На думку експертів, крайній термін, скільки може лежати білизна в машинці, не перевищує 12 годин. Після закінчення цього часу, її потрібно одразу вивісити. Такий зазор залишається, щоб можна було запускати цикл прання перед сном. 

Раніше ми розповідали, як позбутися від запаху вогкості в рушниках і чи потрібно закривати двері в пральній машині.

Вас також можуть зацікавити новини: