Як за допомогою сірників врятувати рослини - лайфхак / фото ua.depositphotos.com

Кімнатні рослини - пристрасть багатьох жінок. Вони створюють особливу атмосферу та затишок в домі, але інколи догляд за ними потребує деяких знань. Лайфхаків на цю тему безліч, але чи знаєте ви, що кілька сірників можуть реально врятувати вашу рослину?

Раніше ми писали, як поливати кімнатні рослини взимку, а сьогодні розповімо, для чого встромляти сірники в горщики з рослинами.

Сумно спостерігати, як улюблена квітка стрімко помирає. Причин може бути безліч, але інколи навіть спеціальні засоби догляду безсилі. Досвідчені господині знають, що відживити рослину допоможуть народні методи, зокрема кілька сірників.

Відео дня

Сірники у горщиках з рослинами - як працює лайфхак

У головках сірників міститься сірка, яка підтримує життєдіяльність рослин, а також вбиває паразитів та бактерій. Крім того, сірка є чудовим добривом для квітів, тому діє комплексно.

Як врятувати кімнатну рослину від паразитів сірниками - поради

Особливо небезпечним для кімнатних рослин є міжсезонний перехід. Тоді в ґрунті можуть активізуватися паразити, які пасивно жили там у зимовий період. Вони пошкоджують корінці або цибулину квітки.

Щоб позбутися від шкідників, потрібно встромляти сірники в горщики з кімнатними рослинами. Процес досить примітивний - встроміть у ґрунт 10-15 сірників головками вниз. Через три дні перевірте, чи залишилася сірка. Якщо ні - повторіть процедуру.

Сірники необхідно встромляти у горщики з рослинами до тих пір, поки сірка на головках не перестане зникати.

Як позбутися мошок у квітах за допомогою сірників

Досить часто у період пишного цвітіння кімнатних квітів їм дошкуляє мошка. Вона здатна швидко розмножуватися та знищувати рослину за лічені дні. Саме тому жінки швидко шукають спосіб, як позбутися мошок у кімнатних квітах. Для цього необхідно встромити у ґрунт 10 сірників сірою вниз після поливу рослини. За 2-3 дні повторіть процедуру. Сіра згубно діє на мошки та їхні личинки. Ефект цього лайфхаку ви побачите практично відразу. 

Вас також можуть зацікавити новини: