Як пересадити алое / depositphotos.com

Алое вера - популярна рослина, яку здавна у себе вдома вирощують багато українців. Квітка відрізняється простотою догляду і лікувальними властивостями, тому вона вважається дуже корисною і необхідною для кожної людини. УНІАН розповість, що любить квітка алое і як її правильно пересаджувати.

Раніше ми говорили про те, як і коли правильно пересаджувати орхідею.

Як пересадити велике алое в інший горщик

Якщо ви тільки що купили собі рослину і хочете її пересадити, то враховуйте, що алое потрібно залишити на 3 тижні в попередньому горщику перш, ніж пересаджувати в новий. Також важливо і правильно підібрати грунт - субстрат повинен бути легким, пухким, не пропускати воду і повітря. Кислотність - слабка або нейтральна, причому, найкраще для алое підходить грунт для кактусів.

Відео дня

Процедура пересадки алое проста і зрозуміла навіть новачкам:

  • за добу до пересадки рослину необхідно полити;
  • на дно нового горщика насипати дренаж і трохи грунту;
  • витягнути квітку разом із земляною грудкою;
  • пересадити її в новий горщик і засипати землею.

Новий горщик краще брати на 3 см більше попереднього і стежити, щоб коренева шийка квітки була на 2-3 см нижче верху ємності. Відразу після пересадки алое поливати не можна - краще залишити на 3-4 дні в тіні, а потім забезпечити вологою.

Як пересадити алое відросток - правила

Найкраще розмножувати столітник навесні, але в домашніх умовах це можна робити в будь-який період. Алое-дитинку виявити нескладно - відросток розташований у самих коренів і має свої корінці. Для того, щоб відокремити дитинку, дістаньте рослину з горщика, попередньо полив її. Відокремте відросток разом зі стеблом від основного кореня і пересадіть його в зволожений пісок.

Як правильно посадити відросток алое без коренів - поради

Садівники використовують різні способи, щоб пересадити алое-дитинку в новий горщик. Ви можете:

  • відрізати або відщипнути біля основи листок;
  • підсушити його 3-4 дні;
  • помістити в ємність, заповнену сирим піском, на глибину 1-2 см;
  • періодично зволожувати грунт, але не допускати підвищеної вологості.

Коли рослина зміцніє, його можна пересадити в маленький горщик із землею для кактусів. 

Альтернативний варіант пересадки - метод з живцями. В цьому випадку вам потрібно обрізати витягнувся суккулент, помістити його в воду або живильний субстрат. Потім, коли алое подорослішає, його можна розмістити в маленькому горщику. Пам'ятайте, що перші кілька днів рослину поливати не можна, як і тримати її на відкритому сонці.

Вас також можуть зацікавити новини: