Як відмити скляне деко або форму для запікання / depositphotos.com

Останнім часом багато господинь користуються саме скляним посудом для запікання риби, м'яса або овочів. Без використання рукава для запікання або фольги, страви, приготовані в посуді зі скла виходять соковитими і ніжними. УНІАН розповість, як очистити скляне деко від нагару або будь-яку іншу форму для запікання.

Раніше ми говорили про те, чим мити скляний посуд - тарілки, склянки і чашки.

Як очистити старий скляний посуд - метод замочування

Якщо ви хочете привести в порядок форми для запікання або деко, які досить давно вкрилися жиром, нагаром і нальотом, найкраще їх замочити. Оптимальний розчин - велика кількість гарячої води і пара крапель миючого засобу. Залиште скляний посуд в цій суміші, а через 30 хвилин спробуйте потерти дерев'яною лопаткою. Якщо бруд відходить - продовжуйте його знімати, використовуючи щільні губки. Якщо ні - поміняйте розчин, але замість миючого насипте соду. Залиште ще на 30 хвилин, потім повторіть маніпуляції з губкою.

Відео дня

Корисний лайфхак: якщо ви не знаєте, як зробити, щоб скляний посуд блищав, під час миття насипте на губку трохи столової солі. Вона не подряпає поверхню посуду, але точно відмиє весь бруд, плюс - додасть блиску кухонного начиння.

Як очистити скляний посуд від жовтизни і нагару - бабусині засоби

Досвідчені господині кажуть, що є цілих чотири варіанти, як очистити пригорілу скляну каструлю або форму для випічки, на якій утворився шар засохлого жиру. Ви можете використовувати:

  • Лимонну кислоту - взяти велику ємність, висипати в неї 100 гр лимонної кислоти і налити окропу. Занурити в розчин скляний посуд, обернути ємність плівкою. Залишити на добу, після закінчення цього часу дістати каструлю і вимити її губкою з миючим засобом.
  • Соду - змішати з миючим засобом в рівних пропорціях, натерти цієї "кашкою" посуд, залишити на 20 хвилин. Після цього прибрати залишки бруду губкою і обполоснути форму або каструлю теплою водою.
  • Оцет - змішати 1 ст.л оцту з 1 ст. л кукурудзяного крохмалю, нанести засіб на проблемні ділянки скляного посуду. Залишити на 10 хвилин, потім потерти жорсткою губкою і вимити теплою водою.

Якщо вищевказані методи не допомогли, і ви не зрозуміли, як очистити скляний посуд в домашніх умовах легко і швидко, візьміть зубну пасту. Точково її потрібно нанести на ділянки з жиром і гаром, залишити на 15 хвилин. Потім ретельно потерти губкою, змоченою в соді і теплій воді. Завдяки цьому варіанту ви дізнаєтеся, як відмити скляну форму для запікання, каструлю, деко або інше кухонне начиння.

Вас також можуть зацікавити новини: