Як вимити до блиску келихи - прості поради / фото ua.depositphotos.com

Хто не любить скляний посуд? Це просто і естетично. Але брудняться скляні миски, склянки, келихи і чарки дуже легко - на них осідають пил і вапняний наліт, а форми для випікання і каструлі швидко покриваються нагаром і жовтіють. Як надати блиску склу, щоб посуд виглядав як новий і навіть краще, не витративши зайвих грошей - розповідає УНІАН.

Раніше ми говорили про те, як відмити жирний посуд легко і без зайвих витрат на дорогі хімічні засоби.

Чим помити скло, щоб воно блищало - найкращі засоби

З питаннями про те, як вимити до блиску келихи або як почистити склянки до блиску, розібратися найпростіше. Цей посуд рідко брудниться настільки, щоб його доводилося ретельно терти. Головне завдання - позбутися від пилу, вапняних розводів та інших забруднень, а також повернути блиск. 

Відео дня

Для цього склянки і чарки (звичайно, без залишків напоїв) можна "викупати" у ванні з "секретним інгредієнтом". Повернути блиск допоможуть, наприклад, нашатирний спирт, синька або оцет (його не можна використовувати для виробів з позолотою). Додайте один із засобів на вибір у воду в пропорції 1 ст.л. на літр води і прополощіть в розчині посуд. Після - обполосніть в холодній воді, і побачите, як склянки або келихи засяють. Головне - не забудьте правильно їх висушити - нижче розповідаємо, як це робити. 

Як мити скляний посуд без розводів і подряпин - прості правила

Під час миття виробів з крихкого скла забудьте про абразивні засоби і жорсткі щітки, якщо не хочете їх подряпати. Мийте склянки, тарілки та інші вироби зі скла за допомогою м'якої губки або люфи і звичних засобів для миття посуду. 

Найкращий спосіб висушити помитий посуд зі скла - залишити висихати природним чином на решітці або рушнику догори дном. Вода швидко стече, а розводів і плям не залишиться. Якщо ж є необхідність протерти такий посуд насухо - використовуйте рушник з льону або оксамитову ганчірочку. Вони не залишать слідів з волокон від тканини. 

Як відмити скляний посуд від старого жиру - лайфхаки / фото ua.depositphotos.com

Як відмити скляний посуд для запікання - інструкція

З таким, здавалося б, непростим завданням, як відмити скляний посуд для запікання від старого жиру, впораються все ті ж прості засоби - оцет і нашатирний спирт. Також допоможе сода. 

Змішайте соду з водою, щоб вийшла густа паста, і нанесіть її на виріб товстим шаром. Зверху побризкайте розчином оцту (5 ст.л. на літр води). Залиште відмокати близько години і змийте бруд без зусиль. 

Якщо цей спосіб не підійшов, можна рясно змастити брудний посуд нашатирним спиртом і залишити на ніч. В цьому випадку обов'язково користуйтеся маскою і рукавичками. До ранку бруд розчиниться, і його легко можна буде видалити губкою. Цей самий спосіб підійде тим, хто шукає, як очистити скляний посуд від нагару.

Вас також можуть зацікавити новини: