Відмити обробну дошку цілком можливо підручними засобами / фото ua.depositphotos.com

На нашій кухні є чимало різних речей, які встигли стати нашими незамінними помічниками і друзями. І для того, щоб вони служили нам довго, за ними слід доглядати. Тому нас зацікавило питання, як відмити обробну дошку, про що розповімо і вам.

Лайфхаки по вибору кухонної дошки

Перше правило, яке потрібно пам'ятати - обробних дошок повинно бути кілька, під різні цілі. Так, обов'язково заведіть як мінімум три окремі дошки:

  • для нарізки продуктів, які ви будете вживати сирими (наприклад - овочі для салату);
  • для тієї їжі, яка відправиться на термічну обробку в духовку або окріп (наприклад - м'ясо);
  • для хліба.

І ще один лайфхак при виборі обробних дощок - купуйте ті, в яких по периметру є виїмка. Туди (а не на стіл, а потім на підлогу і вас), стікатиме рідина, що з'являється при нарізці деяких продуктів.

Відео дня
Обробних дощок на кухні повинно бути кілька, під різні цілі / фото ua.depositphotos.com

Як відмити кухонну дошку - не залиште бруду шансів

Різні продукти мають свої аромати, які з великим задоволенням "перекочовують" на інші поверхні. Тому, коли мова заходить про те, як відмити обробну дошку від запаху, в першу чергу слід згадати про таку базову для кухні речовину, як харчова сода. Змішайте її з водою, щоб отримати густу пасту, нанесіть на дошку і дайте так постояти якийсь час. Після цього промийте водою і просушіть рушником.

Ще один популярний спосіб, як відмити дошки від запаху - змастити їх сумішшю тертого яблука з картоплею. Хвилин через 15 її можна промити водою.

Також відмити дерев'яну дошку від неприємних запахів повинен допомогти розчин перекису водню і води. Змішайте 2 ч. ложки перекису з 0,5 літрами води, занурте в це свою неприємно пахнучу дошку на 10-15 хвилин, а потім промийте її проточною водою. Порада - не залишайте прилади з такого матеріалу у воді на довгий час!

А говорячи про те, як позбутися запаху риби на дерев'яній дошці, не можна не згадати старий добрий оцет. Протріть ним поверхню, потім промийте водою, - і аромат оселедця (і м'яса, до речі теж) залишиться тільки в спогадах.

Інший варіант - лимон і сіль. Натріть поверхню цим цитрусовим (тільки не їжте потім!), посипте сіллю, а хвилин через 20 змийте водою. До речі, ці ідеї підійдуть, і тоді, коли питання стоїть, як прибрати запах риби з пластикової дошки. 

Відмити дерев'яну дошку можна різними способами / фото ua.depositphotos.com

Як почистити пластмасову дошку від запаху - несподіваний засіб

Оскілки вже заговорили про пластик, поговоримо про чищення дощок з цього матеріалу. Хоча він менше вбирає сторонні аромати, ніж дерево.

Змішайте олію з оцтом, протріть поверхню і змийте водою з миючим засобом. Цей спосіб, до речі, заодно допоможе прибрати запах від пластикової обробної дошки.

Але якщо (раптом) це не допомогло, то відповіді на питання, як позбутися від запаху на пластиковій обробній дошці, викладені вище - вони досить універсальні в незалежності від матеріалу.

У пластик в'їдається не стільки запах, скільки колір від продуктів / фото ua.depositphotos.com

Як відмити дерев'яну дошку - чорноту як рукою змиє

Повернемося до старого доброго дерева, яке, крім поглинання вологи і запахів, ще любить чорніти.

Рецепт, як відмити дерев'яну обробну дошку від почорнінь, досить простий. Для цього слід:

  • намочити цю кухонну приналежність в теплій воді;
  • потім добре посипати сіллю і розтерти її по поверхні;
  • додайте соди і також розітріть по дошці;
  • поверх усього цього налийте оцет;
  • через 10 хвилин можна змивати водою і сушити дошку.

При чищенні дошки не ігноруйте торцеві частини - вони хоч і не є "активною зоною", але бактерії туди теж потрапляють.

При чищенні кухонних дощок не ігноруйте торцеві частини / фото ua.depositphotos.com

До речі, раніше ми вже розповідали, як очистити кришку сковороди від жиру: всього одна столова ложка цього засобу і вони заблищать, як нові.

Вас також можуть зацікавити новини: