УНІАН дізнався два ефективні способи, як відмити кришку під обідком, і які засоби допоможуть / фото ua.depositphotos.com

Багато хто з господинь у побуті стикаються із завданням не з простих - як прибрати липкість зі сковороди, особливо з кришки у важкодоступних місцях. І знати ефективні та досить прості методи, як відмити скляний посуд від старого жиру, нікому не завадить.

УНІАН розповість, як відмити кришку під обідком, а також чи є спосіб, як зняти обідок зі скляної кришки, якщо інакше її очистити від жиру не виходить.

Як очистити кришку сковороди від жиру - лайфхаки

Є два перевірених способи:

Відео дня
  • Очищення за допомогою перекису водню. Застосовуючи цей метод, необхідно рясно нанести перекис водню на кришку, особливо під обідок, залишити на 15-20 для впливу, після чого ретельно очистити, використовуючи щітку, і промити водою.
  • Очищення за допомогою харчової соди. Для цього способу потрібно розподілити соду по всій кришці, залишити на час, буде достатньо 5-10 хвилин, і пройтися щіткою по кришці, очищаючи її круговими рухами. Після процедури кришку промити.

Якщо ж ви ламаєте голову над тим, як відмити силіконову кришку від сковороди, то з цих двох способів найбільше підійде із застосуванням харчової соди.

Як розібрати кришку сковорідки - чи варто це робити

Вищеописані методи цілком справляються з очищенням кришок у важкодоступних місцях. І якщо посуд передбачає розбирання, то прочитайте інструкцію від виробника, перш ніж "крутити" самостійно. Якщо пристрій цілісний та розбиранню не підлягає, то радимо використовувати перевірені способи очищення кришки цілком.

Уважно ознайомтеся з інструкцією, купуючи сковорідку. У більшості моделей ободок і ручка кришки знімаються досить легко.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, як очистити сковороду від нагару і жиру.

Вас також можуть зацікавити новини: