Як почистити телефон, щоб він не гальмував - поради / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Користувачі айфонів і андроїдів часто стикаються з проблемою нестачі пам'яті на телефоні - через це пристрій починає "гальмувати" і гірше працювати. Для того щоб виправити ситуацію, потрібно знати, як почистити телефон від непотрібних файлів і залишити все, що вам необхідно.

Як почистити телефон Андроїд - інструкція

У тому щоб почистити телефон від сміття немає нічого складного, але існує два головних правила - по-перше, визначитеся з файлами, які вам точно не потрібні, по-друге, при установці будь-яких додатків для очищення і оптимізації роботи смартфона, почитайте відгуки і переконайтеся в надійності програми.

Розповідаємо, як почистити телефон самсунг від сміття або будь-який інший на ОС Андроїд:

Відео дня

Видалити кеш

Позбавлятися від непотрібних файлів, які накопичуються в кеш через роботу безлічі додатків і самої системи, потрібно приблизно раз на місяць (можна частіше). Робиться це просто:

  • знайти пункт "Налаштування", потім "Сховище";
  • вибрати внутрішній накопичувач і натиснути кнопку "Звільнити місце".

Додатковий метод, як правильно почистити телефон - видалити додатки і всі їх непотрібні дані. Для цього потрібно знайти пункт "Налаштування", потім "Сховище" і "Інші додатки". Подивіться, які програми займають найбільше місця, натисніть на них і виберіть "Стерти дані".

За допомогою цієї дії вийде очистити кеш всіх додатків по черзі, які ви використовуєте, щоб почистити телефон від сміття і звільнити пам'ять. Сторонні програми для очищення краще не встановлювати, але єдине, що може полегшити вам роботу - це офіційний додаток Google Files. Усередині нього є вкладка "Очищення" - використовуючи її, у вас вийде позбутися від усіх тимчасових непотрібних файлів.

ВАЖЛИВО: слідкуйте за тим, щоб обсяг сховища не був завантажений "під зав'язку" - залишайте мінімум 20-25% вільного місця.

Використовувати карту пам'яті

Смартфони на ОС Андроїд оснащені такою функцією, тому всім користувачам рекомендується активно її застосовувати. Як це зробити:

  • знайти пункт "Налаштування", далі - "Додатки";
  • вибрати потрібну програму і натиснути "Перемістити".

Такий метод підходить не для всіх смартфонів, але якщо ви можете це зробити - сміливо використовуйте можливість. Найважливіші програми краще, звичайно, зберігати на вбудованому накопичувачі, а все інше можна перенести на SD карту.

Вимкнути анімацію інтерфейсу

Якщо у вас смартфон не самої нової моделі, то анімації переходів між робочими столами і відмальовка інших ефектів інтерфейсу навантажують процесор і уповільнюють роботу пристрою. На Андроїд відключити анімацію можна через режим розробника - щоб його включити, робіть так:

  • відкрийте "Налаштування" та виберіть "Про телефон";
  • у самому низу знайдіть пункт "Номер збірки";
  • 7 разів швидко натисніть на цей напис.

Вам покажуть повідомлення про те, що ви потрапили в режим розробника. Далі можна відключати анімацію:

  • знайдіть "Налаштування", далі - "Система" і "Для розробників";
  • у розділі "Відтворення" встановити параметр "Без анімації" для опцій "Анімація вікон", "Анімація переходів" і "Тривалість анімації".

Після цього можна перезавантажити телефон і подивитися, чи допомогла дана дія зрозуміти, як швидко очистити пам'ять телефону андроїд.

Найрадикальніший метод, як очистити пам'ять телефону від зайвого сміття - це скинути гаджет до заводських налаштувань. Це призведе до видалення всього, що ви не перенесли на інші пристрої або в хмарне сховище, але зате точно "пожвавить" смартфон. На системі Андроїд знайдіть пункт "Налаштування", далі - "Система", потім "Скидання налаштувань" і "Видалити всі дані". Підтвердіть дію кнопкою "Скинути налаштування телефону". 

Як почистити телефон айфон - інструкція

Кожному власнику "яблучного" смартфона важливо знати, як почистити телефон - пам'ять на пристроях компанії Apple засмічується дуже швидко, в основному, тому що карти пам'яті, на відміну від андроїда, гаджет не підтримує. Розповідаємо, які дії зробити, щоб почистити телефон без проблем:

Очистити кеш і видалити дані додатків

Так само, як і в андроїд, на айфоні можна позбутися від залишкових файлів. Кеш самого гаджета чиститься автоматично системою iOS, але звільнити пам'ять можна і самостійно, якщо "пройтися" по додатках:

  • знайдіть "Налаштування", потім "Основні", далі "Сховище";
  • натискаючи на кожну програму, видаліть дані, щоб очистити пам'ять.

Іноді буває так, що програма не має функції очищення, тоді її доведеться видалити, а потім завантажити з App Store заново.

Встановити полегшену версію додатків

Іноді інструкція про те, як очистити пам'ять - не видаляючи нічого зайвого - полягає в спочатку невірному підході до установки додатків. За замовчуванням ви завантажуєте повні версії програм, які можуть "тягнути" пам'ять, але якщо в App Store ви знайдете додаток версії лайт, воно буде займати менше місця на пристрої. Все, що вам потрібно - ввести в пошуковому рядку магазину назву програми і додати слово "lite". З одного боку, додаток може мати менше функцій, але з іншого - буде вимагати набагато менше пам'яті на пристрої.

Прибрати віджети

Іконки додатків, які користувачі айфонів бачать на головному екрані, дозволяють швидко знайти потрібну програму, але теж займають місце. Ваше завдання - прибрати все зайве і залишити тільки найнеобхідніші віджети. Зробити це просто - затисніть іконку пальців протягом 1-2 секунд і натисніть на хрестик в правому верхньому куті. Віджет зникне з головного екрану, але додаток в телефоні залишиться.

За аналогією з андроїдом, можна скинути айфон до заводських налаштувань - це така ж крайня міра. Якщо вам необхідно це зробити, знайдіть пункт "Налаштування", потім "Основні", далі "Скидання" і "Стерти контент і налаштування", підтвердіть дію натисканням на відповідну кнопку.

Вас також можуть зацікавити новини: