Шампунь варто підбирати під тип саме вашого волосся / ru.depositphotos.com

Більшість жінок страждають від жирної шкіри голови, через яку доводиться мити волосся ледь не кожен день. Стилісти знайшли рішення цієї проблеми, завдяки чому ви можете заощадити час і витрату шампуню.

Раніше УНІАН опублікував місячний календар стрижок на лютий 2023, а зараз ви дізнаєтеся, що робити, щоб волосся не масніло в домашніх умовах.

Волосся вимагає особливого догляду, особливо якщо ви хочете, щоб воно завжди було шовковистим, об'ємним і здоровим. Однак стилісти кажуть, що більшість жінок припускаються одних й тих помилок. Давайте розберемося з цим і нарешті покінчимо з щоденним миттям голови.

Відео дня

Як правильно мити голову

Для початку вам акуратно потрібно розчесати волосся і тільки потім приступати до їхнього миття. Два рази помийте волосся шампунем, який підходить саме для вашого волосся. Якщо не знаєте, яким засобом скористатися, зверніться до фахівців за допомогою. 

Наступний етап - нанесення кондиціонера і маски. Щоб волосся не масніло, маску і кондиціонер потрібно наносити тільки на кінчики волосся. 

Також експерти рекомендують не використовувати техніку для випрямлення локонів, бо вони пошкоджують структуру волосся. При частому використанні кінчики можуть стати посіченими і будуть виглядати зовсім не здоровими.

Що робити, щоб волосся швидко не масніло

Лікарі-трихологи рекомендують рідше мити голову рідкісним шампунем, віддаючи перевагу сухому. Ще одна порада: використовуйте дитячу присипку. Несподівано, так? Виявляється, що якщо посипати нею коріння волосся, воно ще довго не буде масніти.

Якщо ж ви звикли до рідкого шампуню, то варто вибирати ті, в складі яких є екстракт цитрусових, зеленого чаю і трав. Вони заспокоюють шкіру голови і зменшують вироблення сала.

Вас також можуть зацікавити новини: