Як розтягнути шкіряне взуття в домашніх умовах / depositphotos.com

Ситуація, з якою стикалася хоч раз в житті кожна людина - це коли в магазині взуття "сіло" ідеально, а при носінні починає натирати. Якщо ви замовляєте взуття в інтернеті, а поміряти його немає можливості, то цілком ймовірно, що теж зіткнетеся з такою проблемою. УНІАН розповість, що робити, якщо взуття тисне і натирає, і як його розтягнути.

Раніше ми говорили про те, як сушити взуття правильно.

Як розтягнути взуття із замші або шкіри

Замша і шкіра - еластичні матеріали, які легко піддаються впливу тепла. Саме тому їх легко можна розтягнути в домашніх умовах. Варіантів кілька:

Відео дня
  • поставити взуття в ванну або раковину, обдати окропом, відразу ж злити рідину, надіти на ноги поверх шкарпеток і розношувати вдома;
  • налити в взуття окріп, але попередньо покласти в кожен черевик по пакету;
  • наповнити два пакети водою на 1\4, зав'язати і покласти в черевики, поставити їх в морозилку, а коли замерзнуть - дістати їх і вийняти пакети;
  • змочити внутрішню поверхню черевик спиртом або горілкою, надіти черевики і носити кілька годин.

Ці ж методи підходять і для зимового взуття, у якій підкладка з хутра, але в цьому випадку вам потрібно буде ретельно сушити пару, щоб не спровокувати появу цвілі або грибка.

Як розтягнути взуття в довжину зі шкірозамінника - поради

Шкірозамінник - не зовсім вдалий матеріал, так як він погано тягнеться і швидко тріскається. Якщо починати його деформувати, то він може і зовсім втратити форму. Взуття зі шкірозамінника потрібно тягнути дуже обережно:

  • змастити внутрішню поверхню взуття жирним кремом або вазеліном, почекати 2-3 години, потім надіти черевики і розношувати 20-40 хвилин;
  • щільно набити взуття мокрими газетами і залишити їх сушитися при кімнатній температурі;
  • покласти в взуття пакети, всередину насипати будь-яку крупу, а зверху залити водою - взуття розтягнеться за 8-10 годин.

Ні в якому разі не можна прискорювати процес сушіння черевиків феном або, поставивши їх на батарею, адже зайве тепло може деформувати пару або зіпсувати матеріал.

Як розтягнути взуття в ширину, якщо воно лакове

Лакове покриття дуже сприйнятливе до тріщин - верхнє покриття може не тільки деформуватися, але і покритися сколами, а також втратити блиск. Безпечно розтягнути лакове взуття можна, якщо всередині нього знаходиться підкладка з натуральної або штучної шкіри.

Перший варіант - змішати спирт і воду в пропорції 2:1, отриманим розчином змочити шкарпетки. Одягти їх на ноги, а поверх - взуття, яке вам тисне. Ходіть в ньому годину або дві до повного висихання шкарпеток.

Другий варіант - обробити кремом або вазеліном внутрішню поверхню взуття, особливу увагу приділяючи носку і п'ятці. Потім в взуття бажано вставити колодки або, якщо їх немає, надіти щільні шкарпетки і розношувати пару 1-2 години.

Вас також можуть зацікавити новини: