Як опалити кімнату однією свічкою - лайфхак / svoimi-rukamy.com

Через масовані удари по критичній інфраструктурі України жителі країни змушені економити електрику і не включати обігрівачі. Немає ніяких гарантій, що майбутня зима буде легкою - можливі відключення води, світла і газу. УНІАН розповідає, як обігріти кімнату за допомогою свічки і саморобного обігрівача.

Раніше ми говорили про те, як зробити обігрівач своїми руками без електрики.

Піч з свічки - що це і навіщо потрібно

Як пише ТСН, свічковий обігрівач - це пристрій, за допомогою якого можна нагріти приміщення лише однією свічкою. Винайшов такий пристрій громадянин США Дойл Досс, він стверджує, що такий обігрівач незамінний при відключеннях електрики.

Суть цього пристрою в тому, що він складається з трьох горщиків для квітів різного діаметру. Між собою ці горщики з'єднані довгим металевим болтом з нанизаними на нього шайбами і гайками. Свічка віддає своє тепло, горщики нагріваються, а центральний стрижень розжарюється. Перш, ніж обігрівач почне гріти кімнату, повинна випаруватися залишкова волога - на це піде 3-4 години. Свічковий обігрівач може підвищити температуру в кімнаті до 20 квадратних метрів на кілька градусів - це небагато, але можна поставити кілька таких пристроїв.

Як обігріти приміщення без опалення - робимо свічковий обігрівач

Для того, щоб самостійно сконструювати такий девайс, вам знадобляться:

  • квіткові горщики з глини або кераміки різного розміру;
  • металевий стрижень;
  • болти, гайки;
  • свічка.

Горщики потрібно укласти один в одного, потім протягнути металевий стрижень, закріпити його болтами і гайками. Вниз поставити підставку під свічку, а зверху накрити її конструкцією з горщиків так, щоб до свічки надходив кисень.

Докладну інструкцію з виготовлення одного з видів свічкового обігрівача ви можете подивитися на відео.

Вас також можуть зацікавити новини: