Коли потрібно прибирати коренеплоди з грядки / depositphotos.com

Правильне вирощування - це важливий процес для кожного городника, але важливо також і дотримуватися правил викопування коренеплодів, щоб взимку насолоджуватися багатим урожаєм. УНІАН розповість, коли прибирати буряк на зиму і що далі з ним робити.

Раніше ми говорили про те, що потрібно зробити восени на городі.

Коли треба прибирати буряк з городу - поради

Терміни збору врожаю буряка залежать від багатьох факторів, в тому числі, від сорту, який був висаджений:

Відео дня
  • ранньостиглий - встигають в кінці липня-початку серпня;
  • середньостиглий - збирати потрібно у вересні, можна зберігати до січня;
  • пізньостиглий - готові до викопування у вересні-жовтні.

Найоптимальніший час збору пізньостиглого буряка - кінець жовтня, але все одно потрібно орієнтуватися на погодні умови в конкретному регіоні. Справа в тому, що пізньостиглий буряк до середини осені встигне накопичити всі необхідні йому корисні елементи.

Досвідчені городники знають, що викопувати буряк потрібно в сухий сонячний день. Використовувати лопату - не найкраща ідея, оптимальний варіант - садові вила. Вам потрібно увіткнути їх збоку від ряду коренеплодів на грядці і, притримуючи бадилля руками, обережно витягнути буряк із землі. Зібраний урожай потрібно укласти уздовж грядки, потім очистити від бруду і зрізати бадилля.

Після цього вам потрібно добре промити овочі і розкласти їх в сухому провітрюваному місці на 14-16 днів. Раніше ми докладно говорили про те, як зберігати буряк в домашніх умовах на зиму.

Вас також можуть зацікавити новини: