Ось такі яйця мали б вийти / скріншот

Незабаром - Великдень, тож господині вже ламають голову над тим, як пофарбувати яйця. Один з популярних лайфхаків у TikTok на сьогодні - мерехтливі крашанки. Їх фарбують за допомогою солодкого вина.

Тож журналісти "Сніданку з 1+1" в ефірі каналу "1+1 Україна" перевірили, чи працює цей лафхак, чи справді після фарбування яєць червоним вином вони стануть темного кольору й з блискітками.

Як зробити мерехтливі крашанки

  • Добре помийте яйця та викладіть в каструлю.
  • Вилийте у каструлю півпляшки червоного солодкого вина, вино має покрити яйця. У червоному солодкому вині є цукор, який після випаровування перетвориться на кристали, які й мерехтітимуть.  
  • Поставте каструлю на вогонь та варіть яйця до готовності.
  • Після того як зварите яйця, покладіть їх у меншу каструльку та додайте вино, яке залишилось. Хай вони так стоять ніч.

Наступного дня журналісти перевірили, чи вийшли мерехтливі крашанки. Та на них чекало розчарування, яйця погано пофарбувалися, не мерехтіли взагалі й нагадували, за їхніми словами, "яйця динозавра".

Дивіться з 08:16

Багато людей напередодні Великодня 2023 шукають природні альтернативи хімічним барвникам для яєць. Одним з таких засобів є звичайний недорогий чай каркаде. За допомогою напою можна пофарбувати варені яйця в красивий синій або блакитний колір. УНІАН детально пояснював, як пофарбувати яйця чаєм каркаде.

Вас також можуть зацікавити новини: