Як зробити плиту з дощок і свічок / фото nastroy.net

Багато українців зараз живуть в умовах частого відключення світла. Швидше за все, така ситуація триватиме довго. Власникам електричних плит варто задуматися про альтернативні способи приготування їжі.

Пропонуємо змайструвати своїми руками просту конструкцію з дерев'яних дощок і свічок, в якій можна готувати їжу. Плита являє собою коробку, в яку вставляється каструля. На дні коробки під каструлею стоять чайні свічки, які виділяють тепло для приготування їжі.

Раніше ми писали, як зробити свічковий обігрівач своїми руками, щоб опалювати кімнату.

Відео дня

Як зробити плиту зі свічок своїми руками

Вам знадобиться:

  • каструля для приготування їжі;
  • кілька дощок з деревини;
  • чайні свічки;
  • шурупи;
  • цвяхи;
  • дерев'яні або металеві шайби;
  • клей для дерева.

Спочатку потрібно виміряти діаметр каструлі - від нього залежить розмір плити. Якщо діаметр каструлі становить 24 см, то потрібно підібрати дошки висотою приблизно 75 см і шириною 20 см. На верхній дошці потрібно вирізати отвір розміром приблизно 24,5 см (трохи більше, ніж діаметр каструлі). Потім прикріпіть до верхівки 4 дошки - це будуть бічні грані. Проклейте їх клеєм для дерева.

Висоту коробки потрібно підбирати таким чином, щоб дно каструлі знаходилося на 3 см вище вогню від свічок. Підберіть таку висоту і закріпіть дно каструлі шурупами. 

Плита зі свічок своїми руками / фото nastroy.net

На дно коробки потрібно прикріпити чотири "ніжки" з будь-якого матеріалу в чотири кути дошки. Також в дні потрібно зробити кілька отворів. Потрібно це для того, щоб коробка була піднята і в неї потрапляло повітря для горіння свічки.

Щоб свічки всередині коробки добре горіли, пристрій потрібно поставити в добре провітрюваному місці, наприклад, біля вікна або навпроти маленького вентилятора.

Для приготування їжі на дно каструлі поставте 3 маленькі свічки, які горять 3 години, і 3 великих, які горять 10 годин. Великі свічки швидко нагрівають каструлю, а маленькі підтримують тепло. Запаліть свічки і вставте в коробку каструлю з їжею.

Такої кількості свічок вистачить на 8 годин безперервного горіння. У такій конструкції можна готувати будь-яку їжу, в тому числі і м'ясо.

Вас також можуть зацікавити новини: