Як зберігати млинці / фото ua.depositphotos.com

Напекли гору млинців і не знаєте, як їх зберегти про запас? Не біда. УНІАН підкаже, як зберегти млинці, чи можна заморозити млинці з начинкою і скільки зберігаються млинці в холодильнику.

Отже, ви наготували млинці і хочете пригостити ними всіх домочадців. Для цього вони повинні простояти до вечора і бажано залишитися теплими. Існує кілька способів, як зберегти млинці теплими.

  • Необхідно набрати в каструлю гарячої води або навіть окріп, зверху поставити тарілку з млинцями і накрити її кришкою. 
  • Накрити тарілку з млинцями кришкою і відправити в ледь розігріту духовку. 

Що робити, щоб млинці не злипалися при такому зберіганні? Досить густо промазати їх маслом або додатково пересипати цукром, якщо це млинці на десерт.

Відео дня

Важливо! Довго так зберігати млинці не можна інакше вони швидко скиснуть.

Як зберігати млинці

Якщо в день приготування всі млинці не з'їли, то їх можна зберегти "на потім". Чи прибирати млинці на ніч в холодильник? Обов'язково! Довго зберігати млинці при кімнатній температурі не можна, це швидкопсувний продукт. Вже наступного дня поза холодильником вони, швидше за все, скиснуть.

Термін зберігання млинців залежить від тіста і температури зберігання. В середньому 2-3 дні - ось, скільки зберігаються млинці в холодильнику. Для цього їх варто обгорнути пакетом або харчовою плівкою. Після закінчення цього часу млинці, якщо не зіпсуються, то почнуть засихати. 

Скільки можна зберігати млинці в морозильній камері - до 4 місяців.

Як заморозити млинці

Щоб заготовити млинці про запас, їх можна заморозити в морозильній камері. Для цього млинці мають охолонути. Кожен млинець перекласти пергаментом або харчовою плівкою. Стопку млинців також слід обернути плівкою або пакетом і відправити в морозилку.

Чи можна заморозити млинці з начинкою? Звичайно, так! Це прекрасний спосіб заощадити час і тішити себе і рідних смачними млинцями. Для того, щоб заморозити млинці з начинкою, їх також необхідно попередньо повністю остудити, розкласти на дошці, щоб вони не стикалися, і заморозити. Вже заморожені млинці слід перекласти в контейнер або пакет.

Скільки можна зберігати млинці в морозильній камері. В середньому термін зберігання заморожених млинців не перевищує 4 місяців. Млинці з сиром або м'ясною начинкою все ж краще зберігати не більше 3 місяців.

Вас також можуть зацікавити новини: