Не всі знають для чого потрібно 3 відсіки в пральній машині / фото ua.depositphotos.com

Пральна машина вже давно стали невід'ємним атрибутом у господарстві, який значно спростив і прискорив процес прання. Але виявляється не всі знають для чого потрібно 3 відсіки в пральній машині.

Давайте розберемося з деякими нюансами користування відсіками і куди засипати порошок в пральній машині буде правильно.

Чи можна сипати пральний порошок відразу в барабан

Всі виробники в цьому питанні категоричні – цього робити не рекомендується. В такому випадку порошок може повністю не розчинитися і залишитися на речах, а якщо він ще й з кольоровими гранулами – то може й підфарбувати вашу білизну. До того ж, витрачатися порошок або гель будуть неефективно.

Відео дня

Відразу в барабан можна лити тільки рідкі порошки і засоби для прання, якщо інше не прописано в їх інструкції.

Також відразу в барабан кладуть миючі засоби в капсулах.

Не треба сипати пральний порошок відразу в барабан / фото ua.depositphotos.com

Якщо не в барабан, тоді куди засипати порошок в пральній машині, запитаєте ви? У спеціальній лоток для миючих засобів, який ділиться на три відсіки.

І саме в цей лоток і засипається пральний порошок, і тільки в нього. Так навіщо в пральній машині 3 відсіки? Вони служать для різного типу миючих засобів - сипучих і рідких.

Відсіки в пральній машині

Відсіки в пральній машині промарковані символами I, II. Третій відсік може бути промаркований як III, або намальована квіточка чи зірочка. Ці символи однакові для більшості пральних машин відомих брендів, хоча їх розташування може відрізнятися в залежності від виробника.

Відсіки в пральній машині / фото ua.depositphotos.com

Відсіки I і II призначені для порошків і гелів.

Відсік I зазвичай розташований праворуч і він найменший. У нього засипають порошок, коли обрана програма інтенсивного прання з попереднім замочуванням. В інших випадках його не використовують. Він призначений тільки для сипучих миючих засобів. Тому якщо ви колись цікавилися, що означає відсік для попереднього прання – це саме він.

Відсік II можна назвати основним – його використовують найчастіше, він задіяний у всіх програмах. У нього кладуть сипучий пральний порошок або заливають гель. А куди лити рідкий порошок в пральну машинку? Теж сюди, в основний відсік II.

Третій відсік пральної машинки зазвичай призначений для рідин, таких як кондиціонери, ополіскувачі для білизни, відбілювачі.

Відсік II в пральній машинці основний, його використовують найчастіше / фото ua.depositphotos.com

Куди заливати очищувач для пральної машини

За пральними машинками потрібен догляд, щоб вони довго прослужили. Для цих цілей існують спеціальні очищувачі від накипу, які заливають у відсік для прального порошку. Після цього запускається цикл прання, але без білизни в барабані.

У будь-якому випадку, перед використанням пральної машинки важливо прочитати інструкцію від виробника і слідувати їй, тоді вона прослужить довго.

Вас також можуть зацікавити новини: