Не включається пралка - що робити / depositphotos.com

Поломка побутової техніки - ситуація не критична, але неприємна, адже це означає, що пристрою необхідний ремонт. На щастя, в деяких випадках можна обійтися без майстра, а полагодити несправність самостійно. УНІАН розповість, що робити, якщо не включається пральна машинка.

Раніше ми говорили про те, що найчастіше ламається в пральній машині і як це виправити.

Як уберегти пралку від поломки - поради / Инфографика УНИАН

Пральна машина не включається, індикатори світяться одночасно

Перший випадок - це небажання техніки приступати до роботи, але при цьому є підсвічування індикаторів, причому вони всі одночасно блимають. Причина - вийшла з ладу плата управління. Найчастіше, так трапляється при регулярних перепадах напруги, в результаті чого плата просто згорає.

Відео дня

Для того, щоб полагодити плату, вам потрібно озброїтися паяльником і виконати деякі дії:

  • вимкнути пралку з розетки;
  • зняти кришку корпуса;
  • дістати лоток дозатора;
  • відкрутити всі шурупи, якими закріплена плата управління;
  • сфотографувати плату, щоб потім правильно її встановити назад;
  • дістати панель, від'єднавши дроти;
  • розтиснути пластикові засувки і дістати плату.

Далі вам потрібно провести візуальний огляд і знайти перегорілий елемент, зняти його і замінити новим за допомогою паяльника. Будьте обережні при роботі з паяльником - без певних навичок поводження з цим інструментом краще їм не користуватися.

Не включається пральна машина, індикатори не світяться

Другий випадок - коли пралка не включається, при цьому не "горять" індикатори і датчики. Варіантів поломки в такому випадку може бути два:

  • пошкоджений шнур живлення від електромережі;
  • вилка шнура вийшла з ладу.

Якщо провід не лопнув і не тріснув, знаходиться в цілості й схоронності, а вилка шнура не має пошкоджених контактів всередині, то, на жаль, вам доведеться звернутися до майстра - самі ви таку поломку не полагодите.

Що робити, якщо машинка не починає прання і не блокує дверцята

Третій випадок характерний відсутністю блокування дверцят люка і відмовою пристрою починати роботу. Огляньте дверцята - можливо, розбовталися петлі і фіксуючий язичок не дістає до отвору. Виправити це просто - підкрутити викруткою болти. Такий же метод допоможе, якщо розбовтався і фіксуючий язичок, але вам доведеться розібрати люк, щоб його відремонтувати.

Іноді поломка трапляється в плані електрики - в такому випадку ви не почуєте характерного клацання, а в бак не буде набиратися вода. Перша причина - поломка пристрою блокування люка або електричного модуля. УНІАН рекомендує викликати майстра - самостійно вирішити таку ситуацію дуже непросто.

Вас також можуть зацікавити новини: