Які бувають отруйні ягоди / depositphotos.com

На відміну від тропічних лісів, в помірно-континентальному кліматі не так багато небезпечних для життя рослин. Проте, іноді зустрічаються і вони - представники флори, які можуть завдати серйозної шкоди здоров'ю. УНІАН розповість, які бувають неїстівні ягоди в лісі.

Раніше ми говорили про те, як вибрати якісний мед.

Які ягоди не є їстівними - список

Отруйні ягоди-назва / depositphotos.com

Основна небезпека ягід в лісі - їх привабливий зовнішній вигляд. Найчастіше, плоди пофарбовані в яскраво-червоний,насичений-синій або жовтий відтінок, а така колірна гамма не може не зацікавити цікавої людини, особливо, дитини.

Відео дня

Травнева конвалія

Дивно, але факт - квітка, яку люблять абсолютно всі дорослі і діти, вважається небезпечною. Рослина містить отруту конваллятоксин, яка в надлишку може спровокувати отруєння. Саме тому навіть вода, в якій стояли квіти, небезпечна. Найбільша загроза виходить від плодів, які видно на етапі дозрівання кольору - яскраво-червоних ягід. Досить 3-4 штук, щоб результат подій виявився летальним.

Вовча ягода

Рослина, про яку чули всі, починає розквітати вже навесні, а плоди з'являються ближче до серпня. Червоно-помаранчеві кульки категорично не можна вживати в їжу, але небезпечні не тільки вони, а й кора рослини. При контакті зі шкірою вона викликає дерматити, почервоніння і пухирі.

Беладонна

Алкалоїди - отруйна речовина, концентрація якої в цій ягоді перевищує всі допустимі межі. Передозування викликає порушення дихальної та серцево-судинної систем, а також нерідко стає причиною смерті. За старих часів дівчата використовували цю ягоду в косметичних цілях - капали в очі, щоб надати їм привабливий блиск, а також натирали щоки, маючи рум'янець.

Вороняче око

Ця культура теж називається "вовча ягода", а плоди легко можна сплутати з чорницею або чорною смородиною. Відрізняється тільки зовні - одна ягода знаходиться між чотирьох листків, розкритих у формі "розетки". Рослина отруйна цілком - небезпечні і листя, і плоди, і коріння.

Бузина червона

Класична бузина володіє сильним запахом, який важко витримати людям, особливо в жарку погоду. Великі червоні ягоди неприємні на смак, так що пробувати їх не варто. Багато людей плутають бузину з горобиною, але така недбалість загрожує отруєнням, особливо, якщо ви з'їли незрілі плоди.

Вас також можуть зацікавити новини: