Заправляти ліжко вранці - це шкідливо / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

З самого дитинства ми чули закиди мам через неприбрані ліжка. Подорослішавши, одні люди навчилися прибирати постільне, інші так і не придбали цей навик. Виявилося, що він і не потрібен - УНІАН з'ясував, чому не можна заправляти ліжко вранці.

Чи правда, що не застеляти ліжко корисно - точна відповідь

Лікарі стверджують, що в ліжку і постільній білизні живуть пилові кліщі, навіть якщо ви регулярно чистите диван і перете наволочки з простирадлами. Якби ви могли віднести свою білизну в лабораторію, то дізналися б, що з ранку кількість комах буде близько мільйона.

Ідеальне середовище розмноження для них - висока вологість і кімнатна температура, тому якщо ви відразу після пробудження накриєте простирадло і наволочки теплою ковдрою, пилових кліщів в постільному стане ще більше.

Відео дня

Самі по собі ці шкідники не є небезпечними для людини, але ризик може виникнути від екскрементів, які залишають комахи. Кліщові фекалії часто стають причиною:

  • ослаблення імунітету;
  • алергії;
  • маленьких ранок на шкірі;
  • дерматиту;
  • кон'юнктивіту;
  • гаймориту і риніту;
  • інших захворювань дихальних шляхів.

Єдиний спосіб позбавлення від пилових кліщів - регулярне прання постільного при температурі мінімум 60 градусів, а також ретельна сушка на відкритій місцевості під сонячними променями. З огляду на цю інформацію, сподіваємося, що ви запам'ятаєте, чому не можна заправляти ліжко відразу після сну.

Що буде, якщо не заправляти ліжко - реальні наслідки

Насправді, максимум, що вас чекає - це скандал від "другої половинки", яка не знає, чому не можна заправляти ліжко вранці. Ви можете їй пояснити, наскільки високі ризики, і яку небезпеку несе така звичка. Ідеальний варіант в такому випадку - почекати, поки ліжко охолоне, а вже потім заправляти його.

ВАЖЛИВО: враховуйте, що якщо ви будете роками спати на одній і той самій білизні, то пилових кліщів не вдасться вивести навіть пранням, саме тому дерматологи рекомендують міняти наволочки, простирадла і підковдри раз на півроку.

Вас також можуть зацікавити новини: