Пиріг перестане бути мукою, якщо знати певні хитрощі / фото ua.depositphotos.com

Навіть найсмачніший пиріг з найсмачнішою начинкою можна легко зіпсувати. Якщо варення або сік від ягід витече з десерту, він жахливо підгорить, залишивши осад у вигляді гіркого присмаку в пирозі. Однак, є способи запобігти такій ситуації.

Раніше ми також розповідали, як готується шарлотка з грушею і простий пиріг до чаю.

Як загустити начинку для пиріжків - лайфхак

Одним з простих варіантів вирішення проблеми може стати желе. Достатньо додати до склянки варення 1 столову ложку порошку для желе і перемішати. Крім цього, можна в такій же пропорції додати борошно, панірувальні сухарі, вівсяні пластівці або мелене печиво - вони вберуть зайву вологу.

Відео дня

Якщо у вас в наявності більше часу, можна проварити варення з додаванням манної крупи. Пропорції варіюються від 1 чайної ложки до 1 столової, в залежності від густоти.

Якщо ж у вас є натхнення довше повозитися з начинкою, можна збити в міцну піну яєчні білки, а потім вмішати в варення. Зберігати таку масу не можна - тільки використовувати одразу.

Однак найпростішим варіантом буде - мати на кухні запас кукурудзяного крохмалю. Він здатний перетворити рідку начинку, що розтікається, в желеподібну масу. При цьому цей продукт абсолютно не впливає на смак ваших ягід або варення. Щоб загустити таким чином варення, досить проварити його з крохмалем. На склянку варення треба додати 1-2 чайні ложки.

Також тонким шаром кукурудзяного крохмалю можна присипати ваше тісто перед тим, як викласти на нього ягоди. Потім посипати зверху і - готово. Крохмаль загустить сік, який будуть виділяти ягоди. Це дуже важливий момент, так як сік може вбратися в ще сире тісто і не дати йому приготуватися правильно.

Вас також можуть зацікавити новини: