Під мийкою можна зберігати тільки невеликий перелік предметів / колаж з фото ua.depositphotos.com

Є деякі неочевидні правила, які знають далеко не всі навіть дуже досвідчені господині. Вони стосуються того, що можна зберігати під мийкою на кухні, а що не можна. У цьому питанні варто детально розібратися, оскільки це важливо не тільки для комфорту, а й здоров'я і безпеки.

Коли ви ставите речі під раковину, то маєте думати не тільки про те, наскільки зручно їх буде звідти діставати, а ще й про наслідки того, що вони там знаходяться. Як виявляється, це дуже непросто. Якщо "увімкнути" раціональність, то виявляється, що тримати у цьому місці можна досить маленьку кількість речей.

Ось що розмістити під мийкою на кухні - дозволені предмети

Кухня - це те місце, в якому досить висока ймовірність пожеж, тому точно не завадить вогнегасник.

Відео дня

Ще такі речі можуть бути під раковиною:

  • килимок, який не боїться води;
  • губки;
  • "шкрабачки";
  • щітки;
  • відра, миски тощо.

Крім того, можна поставити мийні засоби в упаковках, які не здатна пошкодити вода. Коробки з хімією повинні бути такими, щоб їх не змогли відкрити діти чи тварини - у такому разі вони точно нікому не зможуть завдати шкоди.

Ми з вами розібралися, що розмістити під мийкою, а тепер варто вказати головні категорії речей, яким там точно не місце. Головне - не зберігайте під раковиною предмети, схильні до втрати своїх властивостей через вологу. Зокрема, йдеться про продукти та побутову хімію, які продаються в картонних коробках.

Ось що не можна зберігати під раковиною категорично

Під мийкою ні в якому разі не можна тримати паперові рушники, туалетний папір чи серветки - вони просто можуть розмокнути, якщо на них потрапить вода. Також не ставте там порошок та іншу хімію в паперових упаковках - вони теж можуть зіпсуватися через вологу.

Не розміщуйте під раковиною дрібні побутові прилади, сухий корм для тварин і овочі - і вони дуже чутливі до вологи.

Якщо у вас немає зайвого місця для лампочок - під мийку їх теж не ставте. Причина проста - вони можуть дуже легко розбити, а знайти всі осколки буде непросто.

Раніше УНІАН пояснив, чим відмити лінолеум від бруду, який в'ївся, на кухні без зусиль і за копійки.

Вас також можуть зацікавити новини: