Ось як відмити рельєфний лінолеум від бруду - зробіть домашній мийний засіб / колаж УНІАН зі скріншота і фото ua.depositphotos.com

У багатьох домівках на підлозі можна побачити лінолеум, але далеко не всі господині і господарі знають, як правильно доглядати за цим покриттям підлоги. Проблеми можуть виникати через деякий час - коли з'являться різні забруднення.

Багато хто навіть не підозрює, чим відмити лінолеум вдома так, щоб йому не нашкодити. Так, це потрібно враховувати - деякі засоби можуть зіпсувати зовнішній вигляд вашого покриття, тому до чищення необхідно підійти дуже відповідально. В першу чергу, забути про агресивні засоби. Звичайно, вони можуть бути дуже ефективними у боротьбі з різними видами забруднення, але після них, можливо, на підлогу просто боляче буде дивитися.

Чим не можна мити лінолеум

Не використовуйте під час очищення лінолеуму соду, оцет і лимонну кислоту і запам'ятайте:

Відео дня
  • Якщо почистити покриття лимонною кислотою - загрожує втрата кольору і псування декоративного малюнка.
  • Оцет погано впливає на зовнішній вигляд покриття.
  • Сода може пошкодити декоративний шар покриття.

Є нюанси і з використанням господарського мила - після нього можуть залишитися білі сліди, з якими складно впоратися.

Позбутися жовтизни і бруду на лінолеумі можна і іншими дешевими засобами, і при цьому не доведеться докладати титанічні зусилля.

Як відмити лінолеум білого кольору з рельєфом від жовтизни

Якщо ваше покриття стало жовтуватого кольору, то точно час щось робити. Найлегший спосіб - використовувати жиророзчинники, але вони дуже агресивні і здатні зіпсувати річ.

Ми підемо трохи складнішим шляхом - зробимо засіб в домашніх умовах. Наберіть третину відра води, додайте туди 135 грамів горілки і влийте половину чайної ложки будь-якої рідини, призначеної для миття посуду. Відмийте лінолеум м'якою ганчіркою. Потім змийте засіб чистою водою.

Ми з вами розібралися, чим відмити білий лінолеум, якщо він пожовтів. А тепер варто покопатися у тому, як позбутися бруду, жиру і котячих "подарунків". Найчастіше найбільші проблеми виникають з покриттям на кухні - особливо біля плити, раковини і столу. У цих місцях просто брудовий "клондайк".

Чим відмити лінолеум на кухні від жиру і бруду

Розповідаємо поетапно, як відмити лінолеум від жиру і бруду:

  • Візьміть якісний засіб для миття підлог і найголовніше - не розводьте його. Вам також знадобиться досить жорстка губка.
  • Якщо жир і бруд дуже сильно в'їлися - нанесіть засіб, розмажте губкою і трохи почекайте.
  • Коли засіб трохи попрацює, почніть активно відтирати бруд губкою.
  • У тому випадку, якщо все дуже запущено, візьміть щітку і активно нею відтирайте забруднення.
  • Коли все відмиєте, протріть очищену поверхню вологою ганчіркою.

Ось чим відмити сильно брудний лінолеум, і як це зробити.

Є ще одна серйозна проблема - з нею стикаються власники котів. Іноді тварини можуть "мітити" певну частину лінолеуму чи просто вирішити, що вона у них буде "туалетом". У деяких випадках сеча тварини так сильно в'їдається в покриття, що його вже нічим не врятувати і залишається тільки радикальний захід - просто відрізати шматок. Зараз ми з вами розберемося, що варто робити, якщо ситуація не дійшла до критичної точки.

Чим відмити лінолеум від котячої сечі

Вам знадобиться неагресивний засіб для миття поверхонь, а також дешевий кондиціонер для білизни, який має сильний запах. Також для роботи буде потрібна губка. Кількість зусиль, які потрібно буде докласти для боротьби із забрудненням, прямо пропорційно тому, наскільки сильно в'ївся бруд.

Запишіть, як легко відмити лінолеум від бруду, який в'ївся:

  • Обробіть забруднену поверхню мийним засобом - не лякайтеся, неприємний запах сечі кота може тільки посилиться.
  • Потім змийте хімію, витріть поверхню і все залийте кондиціонером. Цей засіб потрібно залишити на підлозі на добу.
  • Витріть його і змийте водою.

Якщо бруд сильно в'ївся, - процедуру можна повторити, і ситуація має покращитися. Тепер абсолютно зрозуміло, як відмити лінолеум на кухні навіть від неприємних котячих "подарунків".

Деякі любителі чистоти на звичайному прибиранні не зупиняються і хочуть зробити так, щоб їхнє покриття виглядало як нове. І, як виявляється, цього можна домогтися, не витративши купу грошей. 

Чим помити лінолеум, щоб він був як новий

Вам знадобиться уайт-спірит (знежирювач), оліфа - це засіб, яким обробляють дерево, бавовняна ганчірка і одноразові поліетиленові рукавички.

Умовно розділіть ваше підлогове покриття на невеликі квадрати. Конкретний квадрат знежирте уайт-спіритом, а потім обробіть оліфою. Оліфу потрібно втерти рукою в поліетиленовій рукавичці в лінолеум, а потім все витерти ганчіркою. Після таких процедур покриття буде блискучим і неслизьким.

Раніше УНІАН писав, як швидко прибрати наліт в унітазі.

Вас також можуть зацікавити новини: