Недостатня вентиляція - головна причина / depositphotos.com

Запотівання вікон і утворення конденсату - поширені проблеми, з якими багато хто стикається в своїх квартирах. Розберемося, чому потіють вікна в будинку і як з цим боротися, щоб створити комфортні умови.

Потіють вікна - просте рішення і ефективні способи

Чому вікна запотівають з внутрішньої сторони - перше, і найголовніше, це питання правильної вентиляції та ізоляції вікон:

  • Регулярно провітрюйте приміщення, відкриваючи вікна на кілька хвилин кілька разів на день. Це допоможе усунути надлишок вологи і оновити повітря в кімнаті.
  • Встановіть вентиляційні решітки або витяжку, щоб забезпечити постійний приплив свіжого повітря і видалення відпрацьованого повітря з приміщення.
  • Перед настанням холодів перевірте стан ущільнювачів на вікнах і замініть їх при необхідності. Добре ущільнені вікна допоможуть запобігти проникненню холодного повітря і мінімізувати можливість запотівання.

Також розгляньте можливість установки склопакетів з низьким коефіцієнтом теплопровідності, які взимку допоможуть зберегти тепло в приміщенні і зменшити ймовірність утворення конденсату.

Відео дня

Потіють вікна в квартирі зсередини, що робити

Розмістіть вологопоглинаючі засоби, як силікагель, біля вікон. Насипте не менш як 5 см в суху чисту ємність, це допоможе вбирати зайву вологу в повітрі і зменшити конденсат.

Також можна використовувати осушувачі повітря, щоб підтримувати оптимальний рівень вологості в кімнатах. Ідеальним рівнем вологості вважається 40-50%.

Приготування їжі і прийняття гарячого душу викликають підвищення вологості повітря. Постарайтеся провітрювати приміщення або використовувати витяжні вентиляційні системи під час цих процесів.

Чому запотівають вікна на кухні - головна причина

Вікна на кухні часто запотівають через підвищений рівень вологості, викликаний приготуванням їжі, використанням води та відсутністю достатньої вентиляції. 

Для вирішення питання забезпечте хорошу вентиляцію - підтримуйте постійну циркуляцію повітря в приміщенні, використовуйте витяжні системи, відкривайте вікна або тримайте їх в режимі зимового провітрювання (із закритого стану поверніть ручку вгору до упору і потім вправо на 45 градусів).

Дотримуючись рекомендацій по правильній вентиляції, ізоляції вікон і контролю вологості, ви зможете забути про питання, як усунути запотівання пластикових вікон.

Потіють пластикові вікна всередині склопакета, що робити

Якщо пластикові вікна запотівають всередині склопакета, це може означати порушення герметичності. Рекомендуємо звернутися до фахівців, щоб перевірити стан вікон і вжити необхідних заходів по їх ремонту або заміні.

Важливо: у разі, якщо вищевказані методи не допомагають, зверніться до професіоналів для детального аналізу.

Ця проблема може потребувати професійної допомоги, особливо якщо вона пов'язана з порушенням конструкції вікна.

Вас також можуть зацікавити новини: