Що робити, якщо після прання машинка не відкривається / depositphotos.com

Деякі господині стикаються з проблемою - машинка допрала речі, їх би в пору дістати і розвісити, але ні - дверцята виявляються заблокованими. Іноді для того, щоб "Сезам відкрився", потрібно почекати 2-3 хвилини, але якщо і після закінчення цього часу машинка не збирається віддавати білизну - УНІАН розповість, що робити, якщо пральна машина не відкривається після прання.

Раніше ми говорили про те, що не можна прати в пральній машині.

Що робити , якщо пральна машинка не відкривається - корисний гайд

Отже, ви знаєте про те, що будь-яка СМА не відчиняє дверцята відразу - їй потрібно якийсь час "на подумати" і закінчити цикл прання, навіть якщо таймер показує закінчення процесу. Як правило, декількох хвилин достатньо, але бувають випадки, коли машинка продовжує тримати білизну в заручниках. Тоді доводиться забирати речі у неї примусово - УНІАН розповідає, як.

Відео дня

Відключити електрику

Не у всьому будинку, звичайно, а лише знеструмити пралку. Вам потрібно витягнути вилку з розетки і залишити в такому положенні машинку на 10-30 хвилин. Після цього - акуратно натиснути на замок в дверцятах і спробувати відкрити пристрій.

ВАЖЛИВО: цей спосіб допоможе, тільки якщо проблема в самому замку. Справа в тому, що під час прання термопластина всередині деформується, а замок замикається. Знеструмивши машинку, ви позбавите живлення і всі внутрішні механізми, вони охолонуть і повернуться у вихідне положення.

Використовувати аварійний тросик

Якщо у вас сучасна машинка, то у неї є тросик, призначений для аварійного відкриття дверцят. Подивіться туди, де знаходиться зливний фільтр - саме там розташовується кінець цього троса. Найчастіше, виробники фарбують його в яскраві кольори, щоб підвищити шанси "помічника" бути виявленим. Потягніть за тросик - дверцята відкриються.

Вдатися до підручних засобів

Знайдіть вдома тонкий дріт або мотузку і обережно заведіть за люк пральної машини - туди, де розташовується замок. Вільні кінці повинні залишитися зовні - у вас в руках. Далі вам потрібно потягнути за кінці мотузки або дроту в напрямку, зворотному від люка - тобто, на себе або в сторону від себе. Так ви зачепите замок і відкриєте двері пралки.

Альтернативний варіант - пластикова карта, яку також потрібно просунути в область замку і натиснути, щоб механізм спрацював на відкриття.

Розібрати пральну машинку

Не лякайтеся - такий метод під силу навіть дівчатам, які нічого і ніколи до цього не розбирали. Вам потрібно:

  • зняти верхню кришку пральної машини;
  • подивитися зверху - ви повинні побачити заклинив замок;
  • дотягнутися до нього рукою і натиснути на фіксатор.

Звертайте увагу, що в деяких пристроях потрібно спочатку знімати задню стінку машинки, а потім - верхню. І чого вже точно робити не варто, так це інтенсивно смикати за дверцята - ви її так не відкриєте, а тільки зламаєте, забезпечивши собі непередбачені витрати на ремонт машинки.

А для того, щоб відкрити пральну машинку під час прання, потрібно лише натиснути на кнопку "Пауза" - але обов'язково одноразово і швидко.

Вас також можуть зацікавити новини: