Календар заготовок на зиму в серпні / depositphotos.com

В останній місяць літа господині активно консервують овочі, фрукти і ягоди, щоб забезпечити свою сім'ю заготовками на зиму. Саме в серпні дозрівають багато культур, які можна законсервувати у вигляді солінь, варення або компотів. УНІАН розповість, коли робити консервацію в серпні за місячним календарем.

Раніше ми складали докладний календар консервації на літо.

Що і коли можна консервувати в серпні - список

Кожен місяць літа має свої кращі види консервації - цей перелік залежить від термінів дозрівання тих чи інших культур, а також від погодних умов. Для того, щоб ви нічого не забули і зробили смачні заготовки на зиму, звіряйтеся з наведеним нижче календарем.

Відео дня

Сприятливі дні для консервування огірків

Огірок - перший овоч, який ідеально закривати в серпні. Якраз в цей час дана культура дозріває остаточно і готова запропонувати себе в якості смачної зимової закуски. Ми склали список найбільш вдалих рецептів консервації, щоб ви змогли приготувати прості і смачні рецепти огірків на зиму:

Закривати огірки в серпні найкраще 1, 2, 7, 11, 15, 17, 21, 25, 27, 30 і 31 серпня.

Коли закривати перець на зиму

Болгарський і гострий перці теж можна починати консервувати зараз, щоб до осені або зими отримати улюблену закуску. Даний овоч можна нарізати шматочками або замаринувати цілком - все залежить від тільки від вашої фантазії і переваг. УНІАН вже розповідав про те, як заготовити болгарський перець на зиму, і підбирав найбільш вдалі рецепти.

Найбільш сприятливими днями для консервації перцю вважаються 3, 5, 7, 11, 15, 17, 21, 29, 31 число.

Коли краще закривати помідори

Серпень - ідеальний час для того, щоб запастися консервацією з томатів. Рецептів таких солінь придумано безліч, але ми зібрали для вас тільки перевірені варіанти. Вибирайте і зберігайте собі, щоб взимку насолодитися соковитими і пікантними помідорами:

Місячний календар заготовок на зиму говорить, що помідори вийдуть смачними, якщо законсервувати їх 1, 3, 6, 9, 14, 18, 19, 22, 28, 31 серпня.

Коли консервувати кабачки на зиму

Ще один популярний літній овоч, який можна заготовити в серпні - кабачок. Кружечками, часточками і навіть цілком - варіацій вдалої консервації існує дуже багато. Раніше ми розповідали, як зробити мариновані кабачки, щоб результат вашої праці перевершив всі очікування.

Найбільш вдалими датами в серпні для консервації кабачків астрологи назвали 2, 5, 8, 14, 17, 19, 22, 23 і 27 серпня.

Коли робити заготовки з малини і вишні

Ці дві ягоди дуже популярні в Україні - їх вживають у свіжому вигляді, з них ліплять вареники і печуть пироги, а також закривають ароматні варення. Про те, як консервувати малину на зиму і що можна зробити з вишні на зиму, ви дізнаєтеся, якщо вивчите наші рецепти:

Згідно фазам місяця, ми з'ясували, що консервована малина і вишня вийдуть дуже смачними, якщо запланувати підготовку на 4, 6, 9, 15, 18, 22, 24, 27, 30 серпня.

Вас також можуть зацікавити новини: