Графологія - характер по почерку / depositphotos.com

Вчені-графологи займаються дослідженням почерку людей, виявляючи залежність між її стилем письма і характером. За почерком людини можна скласти її психологічний портрет і визначити основні якості особистості. УНІАН розповість, що означає почерк у ліву сторону та інші нюанси епістолярного прояву себе.

Що може розповісти почерк - 4 основних нюанси

Характер за почерком з прикладами / depositphotos.com

Дослідники кажуть, що перш, ніж починати вивчати почерк, важливо дотримати необхідні умови. По-перше, писати краще пером або олівцем - так можна дізнатися силу натиску. По-друге, для чистоти експерименту попросіть людину написати що-небудь в різний час, при різних умовах і в різних її станах - це дозволить дізнатися альтернативні сторони її особистості.

Нахил почерку

Відео дня

Якщо людина пише, нахиляючи букви вліво, то вона індивідуаліст, якому не важлива думка соціуму. Свої інтереси вона завжди буде ставити вище, ніж чиїсь. Якщо нахил вліво сильний, то це говорить про самодостатність і незалежність особистості.

Нахил вправо - ознака творчості, врівноваженості і комунікабельності. Можуть бути перепади настрою. Відчутний кут нахилу вправо попереджає про запальність і ревнощі, цей почерк - явна ознака лідера. 

Почерк без нахилу оголює особистість, мислячу раціонально. Вона знаходиться в гармонії з собою і практично не страждає від внутрішніх конфліктів. Такі люди завжди виважено приймають рішення, але головний їх недолік - впертість.

Натиск на ручку

Вчені вважають, що людина, яка під час письма натискає на ручку або олівець занадто сильно, по життю енергійна і впевнена в собі. Вона комунікабельна, незалежна і завжди має свою точку зору. 

Легкий натиск - ознака романтичної і творчої натури, нездатної до зайвої цілеспрямованості. Такі люди роблять все не поспішаючи, розмірено, акуратно. Часто у людини з легким натиском виявляється слабка сила волі і характер.

Розмір почерку

Цей показник може допомогти дізнатися, наскільки людина товариська. Великі літери (більше 3 мм) говорять про відкритість, підвищену емоційність і чутливість. Можуть вести за собою натовп, переконувати і керувати.

Середній і дрібний розмір букв натякає, що перед вами особистість відповідальна і працьовита. Таким людям можна довіряти важливі справи. Чим менше букви - тим більше в людині розважливості, скритності і замкнутості.

Широкі літери, в свою чергу , - це знак добродушності, щирості і доброти, а вузькі - дріб'язковості і жадібності.

Округлість букв

Незграбні і гострі літери видають людину егоїстичну, самозакохану і незалежну. Така особистість завжди буде прагнути до незалежності і відмовлятися від ситуацій, де їй розповідають, що робити.

Круглі літери, навпаки, ознака приналежності до компанії, чуйності і дружелюбності. Володарі округлих букв частіше за інших приходять на допомогу, вміють знаходити компроміси і стають вірними друзями.

Вас також можуть зацікавити новини: