Як правильно чистити фісташки / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Від фісташок, як і від насіння, важко відірватися, але є одне "але" - їх важко чистити. Іноді, щоб дістати горіхи зі шкаралупи, в хід ідуть нігті та зуби. І дуже даремно - є 3 простих способи, як відкрити фісташки, навіть якщо вони повністю закриті.

Як правильно чистити фісташки

Ці способи насправді досить прості, але багато хто про них не знає. Ось як розкривають фісташки:

  • Однією рукою

Потрібно взяти фісташку за ту частину, де шкаралупа відкрита, і стиснути її боки максимально близько - у результаті частина закритої шкаралупи, яка утримує боки разом, розколеться.

Відео дня
  • Шкаралупою від іншої фісташки

Якщо горіхи більше закриті, ніж відкриті, робимо по-іншому: потрібно взяти половинку шкаралупи (від уже відкритого горіха) і застосовувати її як "відкривачку". Вставити половинку в отвір фісташки і провернути, як ключ. Шкаралупа має розміститися впоперек щілини - після цього вона легко відкриється і горіх можна буде дістати.

  • Міксером і часникодавкою

Якщо потрібно почистити багато фісташок (наприклад, для випічки), то, щоб із ними довго не возитися, можна скористатися міксером.

Для цього у високу чашу для збивання потрібно помістити фісташки і два-три волоських горіхи. Потім занурити міксер в чашу і ввімкнути його приблизно на 3 хвилини на мінімальну швидкість. Шкаралупа відійде від горіхів і опиниться нагорі, а очищені фісташки залишаться внизу.

Якщо ж фісташки повністю закриті, тоді горіх зі шкаралупи можна дістати за допомогою часникодавки. Потрібно покласти в фісташку всередину, прикрити і злегка натиснути. У результаті шкаралупа трісне. Тут головне не перестаратися, щоб не отримати горіхову крихту.

Раніше ми розповідали, навіщо їсти фісташки і що буде, якщо вживати їх щодня.

Вас також можуть зацікавити новини: