Очистити навіть жахливо брудний посуд можна, якщо знати ці лайфхаки / фото ua.depositphotos.com

Без правильного догляду навіть найкраща і дорогий посуд може прийти в непридатність. Якщо не знати, як очистити сковороду від нагару зовні в домашніх умовах, то через деякий час її можна буде тільки викинути. 

Раніше ми розповідали, як незвично застосувати мило у побуті і який посуд найшкідливіший.

Як відмити сковорідку від пригорілого жиру

Один з найпростіших способів очищення сковорідки - з використанням народних методів. Миємо сковорідку звичайним засобом, насухо витираємо, а потім натираємо її лимонним соком. Він здатний прибрати нагар, не пошкодивши покриття.

Відео дня

Якщо немає лимона, можна взяти лимонну кислоту. Досить 1 столової ложки на 200 мл води. Цією рідиною потрібно обробити посуд. Якщо ж він дуже брудний, то можна замочити сковорідку в цьому розчині на кілька годин. Потім потрібно вимити з миючим засобом.

Соду для миття посуду з покриттям можна використовувати тільки в деяких випадках - наприклад, щоб прокип'ятити з нею посуд. Технологія проста:

  • сковорідку заповнюємо водою і доводимо до кипіння;
  • всипаємо 3 ст. л. білого порошку і 100 мл канцелярського клею;
  • кип'ятимо суміш не менше години.

В кінці досить буде просто вимити посуд, але ні в якому разі не терти содою - пошкодите покриття. 

Як очистити пригорілу каструлю з нержавійки всередині

В цьому випадку наші руки розв'язані і ми можемо прокип'ятити посуд, використовуючи пральний порошок і рослинне масло. Беремо металевий таз з водою або найбільшу каструлю, додаємо 2-3 ст.л. масла і трохи порошку. Потім поміщаємо туди наш брудний посуд. Коли розчин закипить, дістаємо каструлю або сковорідку і домиваємо її під проточною водою. Але такий варіант підходить тільки для кухонного начиння без антипригарного покриття.

Вас також можуть зацікавити новини: