Який посуд найшкідливіший - ви точно цього не знали / фото ua.depositphotos.com

Посуд може бути дуже небезпечним для здоров'я. При виборі нового виробу дуже важливо звертати увагу на матеріал, з якого він зроблений. Пам'ятайте, що красивий посуд - не завжди безпечний.

Багато хто вже дуже добре засвоїв, що шкідливим вважається одноразовий посуд. І це дійсно так, адже пластиковий посуд може дуже сильно нашкодити вашому здоров'ю, особливо якщо використовувати його, ігноруючи рекомендації фахівців.

Раніше УНІАН писав, чим краще відмити стільницю на кухні, щоб вона заблищала. 

Відео дня

Який посуд найшкідливіший - що важливо знати

Дієтолог і нутриціолог Ірина Каленська назвала три види небезпечного посуду:

  • Посуд з політетрафторетилену - тефлонові сковорідки (якщо на посуді є знак pfoa-free, то для виробництва небезпечного тефлону виробники не використовували перфтороктановую кислоту, тоді виріб можна купувати).
  • Пластиковий посуд (якщо на посуді є маркування у вигляді трикутника зі стрілками і цифрами 2,4,5 всередині, то це - безпечний пластик, але все одно категорично заборонено наливати гарячу воду і розігрівати в ньому їжу);
  • Розписні яскраві сервізи (особливо небезпечні китайські або турецькі сервізи, виготовлені з меламіно-формальдегідної смоли).

Спеціаліст рекомендує слідувати її порадам і позбутися посуду, який може бути небезпечним для здоров'я. Також шкідливим вважається посуд з меламіну і алюмінієвий посуд.

Керамічний посуд - один з найбезпечніших

Найбезпечніший посуд, на думку фахівців - це посуд з кераміки, іншими словами - із з'єднання глини з органічними мінералами. У ньому не буває накипу, і такий посуд не виділяє шкідливих речовин при високих температурах.

Вибираючи керамічний посуд, віддавайте перевагу тому, який менш яскравий і без розпису, адже у фарбі можуть міститися токсичні сполуки.

Вас також можуть зацікавити новини: