Як незвично використовувати мило / фото ua.depositphotos.com

Ви навіть не підозрюєте, наскільки недооцінюєте багатофункціональність звичайного мила. Серед безлічі лайфхаків з милом як мінімум кілька вам точно сподобаються.

Раніше УНІАН розповідав, як зробити нове мило з обмилків, а сьогодні здивуємо простими лайфхаками, як використати мило в побуті з користю.

Еволюція не оминула шматкове мило, адже за роки воно трансформувалося з універсального засобу для миття всього на світі у засіб, який використовують для гігієни рук. Його замінили гелі, шампуні, рідкі антисептики та інші товари побутової хімії.

Відео дня

Однак навіть крізь роки досвідчені господині знаходять нові лайфхаки застосування мила. Розглянемо основні з них.

Жодного скрипу та заїдань

Господарське мило, а також інше кускове мило з натуральним складом чудово підійде для того, щоб позбутися скрипучих петель та заїдань механізмів засуву у шуфлядах.

Впевнені, що це спосіб назве більшість чоловіків, якщо запитати, чим найкраще змастити дверні петлі. Достатньо взяти шматок сухого мила та ретельно змастити усі деталі петель та механізмів засуву, які щільно прилягають один до одного. Щонайменше кілька місяців петлі та механізми не скрипітимуть та працюватимуть без заїдань.

Ароматна свіжа білизна

У магазинах не завжди був такий вражаючий асортимент засобів для прання та кондиціонерів, а кожній господині хотілося, аби постільна білизна довше пахнула свіжістю. У цьому допомагав простий лайфхак із ароматизованим милом. До речі, це ще й гарний спосіб надати одягу приємний запах.

Посладіть шматок сухого мила у шафу з білизною. Мило даватиме тканинам свіжий запах, тому ваша білизна завжди пахнутиме гарно. Однак запам'ятайте, що в умовах високою вологості мило краще не класти поміж тканин, а виділити окреме місце поруч. В іншому разі під дією вологи мило розтане та залишить сліди на тканині.

Порятунок для дверного замку

Під час інтенсивної експлуатації дверний замок може заїдати або прокручуватися не так плавно, як раніше. Вихід є! Змастіть ключ шматком сухого мила та прокрутіть ним замок доти, поки він не стане працювати без заїдань. 

Застереження: не захоплюйтеся цим лайфхаком надто часто. Достатньо застосовувати його раз у кілька місяців, аби не забити милом внутрішні механізми, інакше без майстра не обійтися.

Ніяких проблемним каблучок

Інколи зняти каблучку досить проблематично, особливо під час примірок у спеку. Цей процес плегшить шматок мила. Протріть палець сухим милом, а потім промийте водою. Після цієї процедури каблучку з легкістю можна зняти. Раніше ми детально розповідали, як зняти каблучку з опухлого пальця.

Тваринам зась!

Досить часто котики та собаки псують меблі та інші предмети вдома. Якщо вмовляння та виховання не допомагають, візьміть шматок сухого мила та натріть ним улюблені предмети уваги свого улюбленця. Домашні тварини ненавидять смак мила, тому не гризтимуть більше ці речі.

Як ще використовувати мило у побуті

Господині часто цікавляться, чи можна мити підлогу з милом. Практично будь-яке покриття підлоги чудово вимивається мильним розчином. Приготуйте для цього концентрований засіб з теплої води та рідкого мила або розчиніть подбрібнене шматкове мило у воді. 

Мильний розчин чудово продезинфікує підлогу, але може залишити розводи на деяких поверхнях. Цього недоліку легко позбутися повторним миттям підлоги теплою чистою водою.

З кожним траплялася прикрість, коли раптово закінчувався гель для душу. Аналог цього засобу майже завжди є у вашій ванній - це мило. На форумах безліч запитань на кшталт, чи можна використовувати туалетне мило для тіла, або чи можна мити господарським милом тіло. Дерматологи зауважують, що туалетне мило з натуральним складом гарно впорається із функціями гелю для душа. Воно чудово піниться та має дезинфікуючі властивості. Однак після миття тіла милом варто зволожити шкіру кремом.

Вас також можуть зацікавити новини: