Як перевірити вікна на продування / фото 1zoom.ru

Навіть крихітна щілина у вікні може створити неприємний протяг. Умільці придумали кілька способів знайти місця продування вікна в різних місцях. Перераховуємо кілька таких хитрощів.

Як перевірити ущільнювач вікна на герметичність

Для перевірки ущільнювача знадобиться фарба, яка легко стирається. Добре підійде крейда або помада. Нанесіть барвник на гумку, щільно закрийте і відкрийте вікно. Потім огляньте слід фарби на гумці. Там, де слід переривається, гумка прилягає до рами нещільно.

Як знайти продув на вікні по сліду пилу

Огляньте внутрішню частину рами. Якщо всередині є сліди пилу, і при цьому вікно відкривається рідко, то вікно продуває через гумку. Це не стосується петель верхньої рами - там пил є нормою.

Відео дня

Перевірка герметичності вікна за допомогою листка паперу

Помістіть папір між рамою і склопакетом, і постарайтеся дістати його. Якщо конструкція щільно закрита і не має щілин, то лист дістати не вийде. Таким чином можна перевірити всю стулку. Якщо ж папір легко виходить, то потрібно замінювати ущільнювач або відрегулювати вікно.

Як перевірити вікно на продування за допомогою свічки

Запаліть свічку і піднесіть до рами вікна. Якщо полум'я коливається, то з рами дме.

Як перевірити герметичність вікна мокрими руками

Проведіть мокрою долонею уздовж контурів вікна. Якщо відчуєте рух холодного повітря рукою, значить місце продування знайдено. Спосіб дуже простий, але корисний тільки у вітряну погоду.

Перевірка герметичності вікна мильним розчином

Розчиніть у воді рідке мило або засіб для миття посуду. Нанесіть розчин по периметру вікна. Якщо з'являться мильні бульбашки, значить з отвору дме.

Вас також можуть зацікавити новини: