
Мандарини - одні з основних речей з якими у нас асоціюється Новий рік ще з дитинства, а їх аромат неодмінно супроводжує кожне новорічне застілля.
Але як правильно зберігати мандарини, щоб їх вистачило на всі новорічно-різдвяні свята і потім не довелося докуповувати? Ми зібрали для вас кілька порад, які допоможуть зберігати мандарини так, щоб вони залишалися свіжими і соковитими.
Раніше ми говорили про те, чим корисні мандарини жінкам і чоловікам, а також пропонували рецепт цукатів з шкірки цитрусових.
Скільки можна зберігати цитрусові - поради
Перш за все потрібно пам'ятати, що будь-які цитрусові, в тому числі і мандарини, не варто зберігати більше 10 днів. І навіть якщо вони після цього часу не почали псуватися, смак все одно вже не буде колишнім - свіжим і яскраво вираженим. Пам'ятайте, що мандарини не мають властивості дозрівати, тому для зберігання купуйте вже стиглі плоди.

Чи можна зберігати цитрусові в холодильнику - рекомендації
Існує кілька способів, як можна продовжити свіжість і аромат мандаринів, та й взагалі будь-яких цитрусових, на максимальний термін.
Холодильник
Це найкращий спосіб зберігання мандаринів. Покладіть їх в контейнер для овочів і фруктів при цьому обов'язково висипавши з пакета, інакше мандарини швидко згниють. Простежте за тим, щоб в контейнері були тільки мандарини, або в крайньому випадку тільки цитрусові. Простежте, щоб кожен плід був сухим - вологість стане причиною швидкого утворення цвілі.
Папір або газета
Ще один лайфхак, як довго зберігати мандарини свіжими - замотайте кожну мандаринку в папір або газету, складіть в емальовану каструлю і накрийте кришкою, потім поставте в холодильник. Найбільш підходящий температурний режим для зберігання мандарин від +4 до +9°C.
Балкон
Якщо у вас до свят холодильник переповнений, то можна мандарини покласти на балкон, але він повинен бути утепленим, оскільки при мінусовій температурі вони швидко замерзнуть і зіпсуються. Також на цитрусові не повинне потрапляти сонячне проміння.
Корисна порада: при кімнатній температурі цитрусові зберігати не варто, якщо ви не розраховуєте їх з'їсти за день-два. Справа в тому, що при температурі вище 15 градусів мандарини швидко починають в'янути і псуватися.