Як правильно видалити чорну цвіль / depositphotos.com

Чорна цвіль - неприємне сусідство, на яке скаржаться багато людей. Саме вона стає причиною алергій, джерелом хвороботворних бактерій і небезпечних інфекцій. УНІАН розповість, як позбутися від цвілі на стінах в квартирі своїми руками і що робити, якщо вона з'явилася у ванній.

Раніше ми говорили про те, як прибрати неприємний запах у ванній.

Цвіль в квартирі - чим небезпечна і чому з'являється

Для того, щоб почати боротися з цвіллю, потрібно розуміти, якою вона буває. Всього вчені озвучують три види цвілі:

Відео дня
  • зелена - найчастіше з'являється на продуктах харчування, які знаходяться в закритому просторі;
  • біла - знайома багатьом, так як утворюється на землі в домашніх квітах, яка від надлишку вологості покривається білим нальотом;
  • чорна - можна помітити на стінах, сантехніці, стелі та інших місцях в квартирі;
  • синя і гнила - вражає дерев'яні перекриття в будинках і квартирах.

Найнебезпечнішою вважається якраз чорна цвіль - через неї розвивається безліч шкірних захворювань, з'являються алергічні реакції, астма, головний біль і проблеми зі сном. В особливо запущених випадках і при тривалому контакті людина може навіть виявити у себе рак легенів.

Причин виникнення того чи іншого виду цвілі існує безліч:

  • висока вологість в квартирі;
  • слабка вентиляція;
  • регулярне промерзання стін;
  • протікання води або аварія водопровідних труб;
  • відсутність герметичності даху в будинку;
  • недостатня опалювальність приміщення або її відсутність.

Від появи цвілі не застрахований ніхто, головне - вчасно вжити заходів і почати з нею боротися, щоб уберегти своє житло від капітального ремонту, а себе - від серйозних захворювань.

Як позбутися від цвілі на стінах в квартирі своїми руками

Влаштовувати поєдинок з цвіллю можна, озброївшись хімічними або народними засобами. У першому випадку вам достатньо буде просто сходити в магазин і купити необхідний засіб, у другому - вдатися до "бабусиним" методам. УНІАН підказує найбільш дієві з них.

Оцет від цвілі у ванній і на кухні

Пари оцту не токсичні, тому за допомогою нього можна вдало і швидко позбутися від цвілі. Вам потрібно перелити оцет в пульверизатор і нанести його на уражені ділянки в квартирі. 

ВАЖЛИВО: перед тим, як обробляти оцтом поверхні, краще взяти скребок і відчистити всі спори, які знайдете.

Як позбутися від цвілі в будинку перекисом

Такий же ефективний засіб, як і оцет, яке також потрібно переливати в розпилювач і тільки тоді обробляти поверхні. Як і у випадку з оцтом, попередньо краще зняти чорну цвіль за допомогою скребка.

Як прибрати цвіль зі стін нашатирем

Для того, щоб нашатирний спирт порадував вас потрібним ефектом, розведіть його з водою в пропорції 1:1 і обробіть отриманим розчином стіни, стелі, кахель та інші поверхні, уражені цвіллю. Залиште на 1 годину, а потім змийте нашатир і провітріть кімнату.

ВАЖЛИВО: використовувати нашатир можна тільки на гладких поверхнях, так як на пористих він вступить в з'єднання з цвіллю і її стане ще більше.

Сода від цвілі на стінах і у ванній

Найпростіший і безпечний "бабусин" метод, який ідеально підходить для тих, хто хоче позбутися від цвілі. Рецепт простий - візьміть склянку води, висипте туди 1 ч.л соди, отриманим розчином обробіть поверхню з проблемними ділянками. Залиште на 1 годину, а потім протріть вологою ганчіркою. Ви можете навіть не змивати її до кінця з поверхні, так як сода виступає відмінним профілактичним засобом проти подальшої появи такого небезпечного грибка.

Вас також можуть зацікавити новини: