Що зробити, щоб не смерділо взуття та ноги - поради / фото ua.depositphotos.com

Як позбутися неприємного запаху ніг в домашніх умовах? Це питання турбує багатьох, але не хвилюйтеся, є кілька простих способів, які допоможуть вам перемогти це непорозуміння. 

Знаєте, що допомагає від пітливості ніг і запаху найкраще? Гігієна! Як би це не звучало, але так. У ситуації, коли ноги виділяють нестерпний аромат, регулярне миття та зміна шкарпеток просто необхідні. Запам'ятайте найважливіше правило: ноги мити необхідно мінімум раз на день, а краще і два. Після цього необхідно насухо витерти їх рушником і обов'язково вдягти чисті шкарпетки.

Друга, але не менш важлива умова, як прибрати запах ніг в домашніх умовах, це обробка стоп спеціальними засобами. Ви можете купити їх в магазині або скористатися народними рецептами. У магазинах продаються різні креми і гелі від пітливості та запаху ніг. Також зверніть увагу на спеціальні дезодоранти для взуття - вони будуть корисні, якщо ви не знаєте, як прибрати запах ніг в кросівках.

Відео дня

Як прибрати запах ніг - народні засоби на допомогу

Що робити, якщо дуже сильно пахнуть ноги, а в магазин бігти зовсім не хочеться? Скористайтеся народними рецептами.

Спробуйте зробити ванночку з содою, а потім присипати ноги тальком, який допомагатиме вбирати зайвий піт. 

Щоб позбавитись від зайвої пітливості ніг, робіть ванночки з такими травами:

  • ромашка;
  • кора дуба;
  • шавлія;
  • календула;
  • чистотіл.

Ефірні олії м'яти або лаванди також можуть допомогти надати ногам свіжості та приємного аромату - просто додайте пару крапель в тазик з відваром трав або розчином соди.

Як прибрати запах ніг за допомогою оцту - рецепт

Оцет давно визнаний потужним інструментом для боротьби з неприємними запахами. Він відмінно допоможе тим, хто не знає, чим прибрати сильний запах ніг просто і швидко.

Просто додайте трохи оцту в теплу воду і залиште ноги в цьому розчині на 15-20 хвилин. Це не тільки вб'є бактерії, але і допоможе зняти запах. Ви можете використовувати яблучний оцет або звичайний столовий - результат буде однаково ефективним.

Раніше УНІАН розповідав, чим добре відбілити білі шкарпетки.

Вас також можуть зацікавити новини: